REKLAMA
Szukam auta z dobrym przyśpieszeniem. Prędkość maksymalna nie musi być duża. Ważne przyspieszenie. Fajnie jak by był silnik jeszcze w miarę pod gaz. Oczywiście o takie przyśpieszenie chodzi mi na benzynie.
Patrzyłem i sporo można znaleźć aut z silnikami powyżej 200km.
Jedną z najważniejszych dla mnie rzeczy jest długość auta. Tolledo 2 jest dla mnie dużo za długie i ma za mało mocy... Wyprzedzić nim za bardzo się nie da przy większych prędkościach bo nie ma przyśpieszenia za bardzo.
Fajnie by było jak by przebieg był ok 150tyś a rocznik powyżej 2000.
Gdyby znalazło się takich aut kilka to który będzie najmniej awaryjny i będzie miał małe koszta naprawy.
Pojemność silnika najlepiej nie za duża bo ubezpieczenie z kosmosu będzie. Widziałem sporo aut z silnikami 4.0 lub więcej ale spalanie przerośnie mój portfel w jeździe po mieście. Najlepiej było by benzyna+lpg ewentualnie oszczędniejszy diesel bo nie zawsze da radę ropę taniej kupić.
Auto musi mieć dach. Mogą być z jakimiś małymi rozkładanymi ale nie może być materiałowy ponieważ auto będzie stać na parkingu bez dachu niestety.
Cena może przekroczyć ok 2 tyś ponieważ nie kupuję w tym momencie tylko za parę miesięcy.
To chyba tyle. Czekam na propozycje i z góry dziękuję.