Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kraskeusz napisał(a):Nie rozumiem tylko jaki sens jest w kupowaniu samochodu w którym nawet szczerze nie napisał co jest do zrobienia.
Rom33 napisał(a):Powiedz nam proszę w takim razie ilu zawodowych sprzedawców uczciwie powie co jest w aucie do zrobienia, co w jakiej jest kondycji oraz zna pełną specyfikację auta???
kraskeusz napisał(a):No więc właśnie jeśli kupujemy samochód od osoby prywatnej przynajmniej coś nam powie o tym samochodzie. Drążymy temat i staramy się wyciągnąć jak najwięcej. No nie ma opcji że nie skminimy przynajmniej czy mówi prawdę czy kłamie jak leci. W rozmowie z handlarzem zazwyczaj pytamy o coś konkretnego a odpowiedź brzmi: Wszystko idealnie nic nie trzeba robić, będziesz pan zadowolony. Już nie wspomnę o stanie samochodów od handlarzy. Więc jaki w tym sens?
andrewb25 napisał(a):skąd to się bierze w PL? a no z biedy.... Niemiec kupuje nowe bo go stać, Polak chce kupić 10 letnie i JAK NOWE. i nie chce dokładać nic też przez kolejne 10 lat bo takie ma myślenie ..Niestety bardzo mylne.
Poolpit napisał(a):I tu moje pytania:
1.Czy to jest dobra cena za zadbane V70 II ? (przynajmniej wygląda na zadbane) Zależy mi żeby nie wpakować kilku tysięcy w naprawę zaraz po zakupie.
2.Na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie tego modelu?
3.Wyczytałem, że silnik 2.4 140KM jest najbardziej ekonomiczny jeśli chodzi o benzynę, czy to prawda? Jeśli nie, to jaka jest dobra alternatywa tego silnika?
4.Czy auto jest odpowiednie dla osób wysokich i czy faktycznie przy maksymalnym odsunięciu przednich foteli z tyłu robi się ciasnota? (mam 195cm) Wiem, że najlepiej ocenić samemu, ale w okolicy jeszcze nie znalazłem żadnego żeby przetestować.
5. Czy możecie polecić jakieś inne fajne kombi w tej kwocie?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO