Porada opel, bmw czy chrysler???

31 Maj 2009, 22:58

Witam chciał bym prosić was o poradę które auto jest tańsze w eksploatowaniu i wygodny w komforcie jazdy. Który jest lepszy?:
- Opel Omega B 2.5 TDS
- BMW 525 TDS
- Chrysler Grand Voyager GRAND 2.5 TDI
Proszę o poradę!!!!!
Z góry dziękuje :)
macioo
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

31 Maj 2009, 23:13

polecałbym bmw komfort na bardzo wysokim poziomie, natomiast chrysler to zupełnie inna kategoria
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

31 Maj 2009, 23:16

grand vojager jeżeli chodzi o wygode no i spalić też nie powinien dużo w dieslu coś ok 10-12 litrów myśle że raczej więcej nie ;P
lewy13
Początkujący

Miejscowość: wadowice

31 Maj 2009, 23:33

Bmw td bardzo ładny samochodzik pewnie za duzo nie spali ale osobscie wolal bym voyager wogole inny styl a bmw to juz przelansowana marka dlatego nie
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

01 Cze 2009, 12:47

bmw i omega to są te same silniki.a komfort mysle ze lepszy w bmw.525 TDS ładnie się buja.do 190km/h naprawde idzie żwawo.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

01 Cze 2009, 14:22

Silniki 2.5 Tds w BMW to jedyne,które należy omijać szerokim łukiem(marna trwałość).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

01 Cze 2009, 18:30

a mam jeszcze jedno pytanie jakie są koszty
eksploatacji Chrysler Grand Voyager 2.5 TDI ?????
macioo
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

06 Cze 2009, 22:29

miałem okazje poprowadzić kilka razy omegę B tyle że...była to wersja benz o poj 3.0 L z automatyczną skrzynia biegów i jeśli chodzi o komfort jazdy/wyposażenie to napewno można być zadowolonym...wszystko jest ok na swoim miejscu wnętrze jest duże i świetnie urządzone ma wszystko czego oczekuje sie od tej klasy samochodu a prowadzenie to czysta przyjemność...zwłaszcza wyprzedzanie :grin:

osobiście zdecydowałbym sie na omegę...mv6 dobrze wspominam to myśle ze z 2.5 w dieslu też szybko bym sie zaprzyjażnił :razz: :wink:
..::MUSCLE CAR FAN::..
ToM3Q
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: czeluść piekła

12 Cze 2009, 14:49

Omegę bym odradzał ze względu na blachy, niestety "korniki" szybko się za nie biorą. BMW jest ok, pod względem technicznym i komfortem. Silniki w BMW i Omedze są takie same jak już kolega wcześniej wspomniał, ale zgadzam się też z innym kolegą, który napisał że mają krótką żywotność te silniki. Przyspieszenie w obydwu przypadkach jest super, spalanie małe ale osobiście polecałbym Chryslera Grand Voyagera:) Mam w tej chwili taki samochód z silnikiem 2,5 TD i nie zamieniłbym go ani na BMW ani na Opla. Komfort jest super, miejsca jest dużo, spalanie na trasie ok 6,2l, w mieście ok 9,5l. Tylko gdybyś kupował z tym silnikiem to kup TYLKO z rozrządem na kołach zębatych bo na łańcuchu to możesz mieć niespodziankę ;)
pawliszon
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Św.

13 Cze 2009, 08:54

Takt faktem Omega ma słabsze blachy ale jeżeli dbasz o auto to nie jest tak źle. BMW odradzam psują się jak szalone poprostu auto dla szpanu i pokazu a Chrysler Grand Voyager
nie jeżdziłem ale porównójąc jazdę zadbaną omegą a zadbaną bmką to jak dla mnie Omega wypadła dużo lepiej. Ale to już twój wybór
norbertSH
Nowicjusz

Miejscowość: Morąg

15 Cze 2009, 19:34

Szczerze mówiąc fdziwne że opel ma silnik bmw
Ja osobiście wybrałbym bmw w końcu niemiecki opel co prawda też ale to nie to samo
MIeszko
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

11 Lip 2009, 17:00

Moj Voyager 1gen 3.0 v6 pali 13l/100km (benzyna)
I w komforcie nic mu nie dorówna, a i do setki rozpędza sie w niecałe 10s :)

Autko jak marzenie - nie porównuj z oplem :P
mazloo
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska

11 Lip 2009, 22:34

chodźbyś tutaj porche reklamował to i tak Ci polec BMW.i LOVE. zarypisty sentyment mam do tej marki
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

24 Lip 2009, 19:20

macioo napisał(a):Witam chciał bym prosić was o poradę które auto jest tańsze w eksploatowaniu i wygodny w komforcie jazdy. Który jest lepszy?:
- Opel Omega B 2.5 TDS
- BMW 525 TDS
Proszę o poradę!!!!!

zdecydowanie bmw
petero
Początkujący

Miejscowość: Poznań

24 Lip 2009, 19:30

macioo napisał(a):Witam chciał bym prosić was o poradę które auto jest tańsze w eksploatowaniu i wygodny w komforcie jazdy. Który jest lepszy?:
- Opel Omega B 2.5 TDS
- BMW 525 TDS
Proszę o poradę!!!!!

Chrysler - to tylko biały Chrysler 300 C
BMW - czarne nowe BMW M5 E60
Opel - Opel Insignia i Opel GT

a z wymienionych BMW, lepiej by było gdybyś podał w jakimzakresie cenowym tak na przyszłość . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC