Poradzcie prosze czy to autko kupić?

23 Lut 2007, 09:30

Witam
Panowie planuje zakup forda galaxy, mam upatrzonego jednego, ale po rozmowie z właścicielem komisu ma pewne wątpliwości [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jest to auto sprowadzone z Włoch. Dosc ładniutko wyglada. Na pytanie moje czy auto nie było bite własciciel komisu stwierdzil ze na pewno nie, ale mogło być malowane bo wlosi lubia od czasu do czasu odnawiac auta. Oni jezdza dosc agresywnie, rozpychaja się po parkingach, potem te auta są odrapane, dlatego od czasu do czasu się je odmalowują. Podobno to normalka. No ale zadnych jakichs powaznych uszkodzen nie było podobno. Poduszki nie strzelały , belki progi szyby wszystko oryginał. Powiedzcie co o tym myśleć, czy rzeczywiście włosi tak sobie maluja te auta, czy cos tu nie kręci komis. Po prostu jaka jest wasza opinia. Aha i jeszcze jedno, jest ksiazka serwisowa, jest wbite badanie ostatnie w okolicy 125tys, a nastepne nie wbite ale jest naklejka na drzwiach potwierdzjaca ze było badanie na 145tys. Facet stwierdzil ze po prostu serwis zapomniał wpisac w książkę, ale badanie musialo być skoro jest naklejka. Czy warto to kupowac , czy tez sprawa jest niejasna i lepiej zostawic to auto w spokoju?

pozdr
stan
Nowicjusz

23 Lut 2007, 15:31

mi się wydaje że Włosi mają to po prostu we krwi...
samochód ładnie wygląda, jeżeli to prawda co mówi facet z komisu
to wartko go kupić :wink:
ja na twoim miejscu rozejrzał bym, się za VW Sharan'em... 8) 8) 8)
wtedy miał byś pewność, że to zadbany model. Niemcy dbają o auta, mają proste drogi...
naprawdę polecam VW Sharan'a :D :D :D :lol: :lol: :lol:
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

25 Lut 2007, 11:25

tak, zgadza sie, jesli chodzi o Wlochy, tam sa najbardziej odrapane auta w calej Europie. A najgorzej jest w Rzymie, nie znajdziesz samochodu bez zdartego lakieru, stluczonego lusterka i wgnieconego nadkola :P Nawet w UK samochody nie sa tak porysowane jak we Wloszech. A co do rodzaju, Ford Galaxy, to fajna rzecz, sam poluje na takiego. Pozdrawiam!
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy kierowca patrzy, ale nie widzi
    Kierowcy, którzy spowodowali wypadek z udziałem motocyklisty czy rowerzysty, niekiedy tłumaczą, że po prostu nie zauważyli dwukołowego pojazdu. Czy to tylko kiepska wymówka? Okazuje się, że nie zawsze. Jednym ...