Zastanawiam się nad dwoma bardzo kontrowersyjnymi autami Mowa o mondeo mk3 2.0tdci 130km oraz lagunie mk2 1.9dci 130km. Mój budżet to troszkę ponad 10tys na auto. Co możecie mi powiedzieć o tych modelach? Który będzie lepszym wyborem? Na co uważać? Czego szukać? co w nich jest takie awaryjne?
Ostatnio edytowany przez mike, 15 Sty 2018, 17:54, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz swój wątek
A jakis inny najlepiej diesel? Lub jakaś turbobenzyna w tej cenie? Laguna z turbobenzynką? Da radę w tej kasie? Chociaż wolałbym coś bardziej okrągłego i bardziej napompowanego w stylu mondziaka ale nie mogłem nic poszukać w moim budżecie
Zadaj sobie pytanie czy na pewno ten diesel jest Ci potrzebny. W tym budżecie cenowym ewentualne koszty dot. naprawy diesla mogą wynieść połowę wartości samochodu, tym bardziej że ani 1.9 dci ani 2.0 tdci z Mk3 nie należą do mistrzów bezawaryjności. W Mondeo trzeba uważać na korozję bo lubi występować na rantach drzwi, w Lagunie figle płata elektryka m.in czujniki ciśnienia w kołach, szyby itp.
Dlaczego warto zadbać o dobrą widoczność podczas jazdy? Zwłaszcza jesienią kierowca powinien zadbać o czystość szyb oraz świateł w swoim samochodzie. To czas, gdy deszcze i mgła mogą negatywnie wpływać na widoczność, a w dodatku przy kiepskiej pogodzie auto łatwiej ulega zabrudzeniu. ...
Model studyjny BMW Gina Light 2008 BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.