Porównywarki ubezpieczeniowe w Polsce. Jak je oceniacie?

20 Sty 2015, 12:56

Korzystacie z [link do mFind wygasł]? Jak je oceniacie i czego Wam jeszcze brakuje? A może wolicie kupować OC i AC w oddziałach towarzystw ubezpieczeniowych, przez directy, u agenta lub w multiagencji?
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

21 Sty 2015, 14:07

Korzystałem kiedyś po kupnie nowego auta z kilku porównywarek i pamiętam że polisę OC bo taka tylko mnie wtedy interesowała kupiłem dzięki porównywarce Rankomat dlatego myślę że zawsze warto sprawdzić cenę ubezpieczenia w porównywarkach. Możemy wtedy zdecydować się na odpowiedni wariant ubezpieczenia i wybrać dla nas najlepszą ofertę cenową.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Sty 2015, 14:45

Ja się przymierzam do zmiany OC i być może kupna AC i przetestowałem kilka porównywarek, m.in. mfind, rankomat i ipolisę. Zdecydowanie najbardziej podoba mi się kalkulator OC mfind. PRzede wszystkim wyniki są bardzo jasne i mogę sobie przejrzeć pełen zakres polis. Nie tylko widzę ceny, ale również sprawdzam co jest w danym AC. Poza tym znajomi mi polecali, bo jakiś czas temu trafili na tę porównywarkę przez artykuł w serwisie Akademia mfind.
WojtekK88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf

21 Sty 2015, 16:26

WojtekK88 napisał(a):przetestowałem kilka porównywarek, m.in. mfind, rankomat i ipolisę

Ipolisa jest akurat w upadłości więc nie należy jej brać pod uwagę. Być może dla ciebie było lepsze rozwiązanie w tej porównywarce, pewnie to zależy głównie od modelu samochodu bo jak sprawdzałem kiedyś swoje auto w obu tych porównywarkach to jednak mfind by ciut droższy do rankomatu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Sty 2015, 23:00

Myślę, że przede wszystkim warto testować różne rozwiązania. Ja np. nie rozumiem ludzi, którzy kupują ubezpiezenie w oddziale towarzystwa albo u agenta. Sto razy lepiej jest siąść przed kompem, przejrzeć na spokojnie oferty w porównywarce i wybrać najlepsze rozwiązanie. Trochę jak z kupowanie produktów np. na Allegro czy Ceneo.
WojtekK88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowa terenówka w eleganckim wydaniu - Lexus LX 570 S
    Australijski oddział Lexusa wprowadza na rynek model LX 570 S w nowej wersji. Flagowy SUV japońskiej marki zyskał odświeżony wygląd i nowe obręcze kół. Pod maską luksusowej terenówki nadal pracuje potężna wolnossąca ...