Witam wszystkich.Dodam że jestem nowy na forum także proszę o wyrozumiałość. Mam mały problem bo obrysowałem ostatnio o krawędź budynku tylnie nadkole oraz drzwi. Idzie zima i pytanko - Czy jak tego nie dam do naprawy/lakierowania to zimą wda się rdza? Lakiernik naprawę i lakierowanie wycenił na 1300zł także to niemalo a troche krucho z kasą. No ale jak przez zimę miało by to się popaprac rudym to wolałbym sie nawet zapożyczyc i zrobic. Ale co wy o tym sądzicie?
Zawsze możesz takie rysy zabezpieczyć jakimś gruntem nawet takim w sprayu. Najpierw oczyścić papierem ściernym rysy i przemyć benzyną ekstrakcyjną lub rozpuszczalnikiem do odtłuszczenia powierzchni. Możesz też dobrać lakier w sprayu pod kolor auta i na koniec nim zamalować grunt nie będzie tak się w oczy rzucało. Jak nie bardzo wiesz jak to zrobić to podjedź do lakiernika który wyceniał ci naprawę i poproś żeby to zabezpieczył na zimę na pewno zrobi to szybciej i nie będziesz musiał nic kupować i sam rzeźbić.
PS. Temat przeniosłem do bardziej odpowiedniego działu.
Ja dopowiem, że jak nie zabezpieczysz tego przed zimą, to oczywiście rdza wda ci się napewno. Samym podkładem też nie ma sensu robić - trzeba zamalować lakierem. Jak nie masz narazie kasy na naprawę, to zrób to w domu - nawet jak to spieprzysz i będzie widać, to później, jak będziesz miał kasę, możesz jechać do lakiernika i on ci to zrobi porządnie. A i tak trzeba malować cały tylny błotnik i drzwi przynajmniej do listwy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dzięki Serdeczne za odpowiedzi do tematu .Miałem zabezpieczyc to tak jak pisaliście i na wiosne zrobić ,ale znalazłem lakiernika co za 700zł weźmie i na 2 raty rozłoży to chyba się skuszę bo do wiosny to nie wiadomo jak go pozjada...Ale Dzięki za pomoc.Pozdrawiam
Renault świętuje 50-lecie modelu Renault 5 na salonie Retromobile Obchody 50-lecia Renault 5 będą trwały cały 2022 rok. To ważny jubileusz, bo Renault 5 było modelem, który miał ogromny wpływ na markę, firmę, a nawet epokę. Renault 5 – ikona popkulturySamochody wystawione na ...
Nowy Driving Excitement Analyser w aplikacji MINI Connected Najnowsza wersja aplikacji MINI Connected wyposażona jest w nową funkcję, niespotykaną na świecie – podczas przyspieszania, przełączania biegów, kierowania i hamowania naliczana jest odpowiednia punktacja dla ...
szotgan44 napisał(a):A jeszcze pytanie - Jakim środkiem moge odświeżyć te wyblakłe progi ?
Możesz spróbować środka np. Sonax - Preparat do odnawiania czarnych plastików SZTYFT lub każdego innego do impregnacji plastików na zewnątrz samochodu. Sprawdź tylko czy one są czarne czy ciemno szare bo to ważne przy wyborze preparatu.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.