Poślizg nadsterowny

29 Gru 2014, 19:58

Witam, od pewnego czasu jeżdze bmw e39 i troche się bawiłem, uczyłem jak sie wyprowadza auto z pośligzu i wszystko fajnie szło do czasu gdy był zakręt w prawo bardzo ostry, praktycznie z 0 predkosci ruszam i krece, czuje że mi ucieka tył to kontruje i dodaje gazu i bez reakcji( może dlatego że było lekko z górki) ale stąd pytanie czy lepiej skontrowac i dodac gaz czy tylko kontrowac bez gazu? czy dodanie gazu nie pogłębi poślizgu?
Jak tył ucieka to kontrowac i dodac gazu czy nie dodawać go lepiej?
Podtlenek LPG is My Lover <3 :D
piotrekp132
Początkujący

Miejscowość: Dallas
Prawo jazdy: 08 03 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Bmw e39
Silnik: 523i (197km :D )
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

29 Gru 2014, 21:47

Możesz dodawać nadal, ale nieco mniej. Ćwicz w bezpiecznym miejscu i w miarę ogarniesz. Grunt to nie robić agresywnych zmian gazu typu włącz/wyłącz...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sie 2016, 09:47

gwaltowne, pelne odjecie gazu moze poglebic poslizg tak samo jak jego dodanie. najlepiej delikatnie i odrobine ujac gaz
jacobs
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Honda Civic Tourer
Silnik: 1.8 142KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...