Poszukiwane ekonomiczne auto

14 Lut 2014, 21:19

Teraz jest nowe ogloszenie. Ogolnie moim zdaniem szkoda zachodu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Lut 2014, 23:07

Koledzy, może i ja przy okazji skorzystam i zadam pytanie które bardzo mnie nurtuje.
Jak jest z miejscem w środku porównując takie samochody jak Seicento i Saxo/Peugeot 106. Czy francuzy oferują tutaj więcej przestrzeni, bo autka ogólnie są małe, a ja nie mam jak tego zweryfikować osobiście.

Pozdrawiam ;)
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Piechotowóz.
Silnik: Dwa buty.
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny

14 Lut 2014, 23:11

106 i Saxo mają więcej miejsca :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Lut 2014, 23:15

W SC z przodu jest ok jeśli masz fotel max do tyłu albo nie do końca ale znowu pasażerowie z tyłu wtedy siedzą połamani :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lut 2014, 23:08

"106 i Saxo mają więcej miejsca"

I to właśnie chciałem usłyszeć, uwielbiam przestrzeń :D

"W SC z przodu jest ok jeśli masz fotel max do tyłu albo nie do końca ale znowu pasażerowie z tyłu wtedy siedzą połamani :mrgreen:"

Wiem, wiem :) Cienkimi i Sejami przemierzyło się swego czasu trochę świata, więc mając około 190 cm w kapeluszu, mieszczę się tam i tak zadziwiająco dobrze. Nawet jak wyprostuję się jak strzała, to i tak nie dotknę podsufitki głową, co np. w Poldku robiłem siedząc niemal przygarbiony. W innych autach też zdarzało mi się szorować podsufitkę, więc tutaj akurat plus dla Fiacików :ok:

Zastanawiałem się natomiast czy warto zainwestować w Cytrynę, lub Puga, ale pomyślałem sobie, że jeżeli jest tam tyle samo miejsca co w SC, to może lepiej zostać przy Fiacie, bo pewnie i w utrzymaniu był by wdzięczniejszy. No ale teraz mam pole do dalszych przemyśleń.

Dziękuję za podpowiedzi :)
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Lut 2014, 23:17

Zobacz na crash test Seicento :mrgreen: Ale jak Cie nie przeraża to można kupić ale 1.1
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...

16 Lut 2014, 10:05

SC to fajny dupowóz ale własnie w razie wypadku troche lipa :)
Barol
Awatar użytkownika

16 Lut 2014, 15:04

Tak to fajne autko, mam z nim same dobre wspomnienia, zawsze uważałem, że jest to pozytywny wyjątek jak na Fiaciora. Jedyne co mi spędza sen z powiek, to faktycznie te gwiazdki w Euro Ncapie o których wspominaliście.
Przez to niestety, straciłem faworytów w klasie A,B, bo rdzewiaków też wyelminowałem - nie jestem w stanie zmagać się z rdzą, dlatego np. Corsy też wypadły z listy i zrobiło się biednie :/

PS: Żebym nie wiem co robił, nie działa mi funkcja cytowania. Naciskam cytuj i pojawia się tylko puste okienko. Próbowałem na trzech przeglądarkach, ale efekt jest ten sam. Wiecie może dlaczego tak się dzieje ?
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Lut 2014, 15:08

Zaznaczysz tekst, który chcesz cytować i wtedy klikasz przycisk. Ma działać.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006

16 Lut 2014, 15:25

Longhorn napisał(a):Zaznaczysz tekst, który chcesz cytować i wtedy klikasz przycisk. Ma działać.

Dokładnie :ok:

Może Toyota Starlet, Suzuki Swift, Kia Rio? Na Kia tak około 6 tysięcy trzeba mieć ale autko fajne, dobrze wyposażone, ekonomiczne i dynamiczne- silnik 1.5
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lut 2014, 22:43

Longhorn napisał(a):Zaznaczysz tekst, który chcesz cytować i wtedy klikasz przycisk. Ma działać.

Pomogło, dziękuję :D

kon146 napisał(a):Może Toyota Starlet, Suzuki Swift, Kia Rio? Na Kia tak około 6 tysięcy trzeba mieć ale autko fajne, dobrze wyposażone, ekonomiczne i dynamiczne- silnik 1.5

Suzuki, fajny i wdzięczny pojazd, ale wszędzie czytam że rdzewiak okropny, a ja nie poradzę sobie z tym.
Kia - nic prawie nie wiem o tym aucie, ale może warto się przyjrzeć.
Starlet - niezły pomysł, nie rdzewieje i legendarna trwałość, ale widzę że chyba są jedynie wersje 2-dzwiowe :/

Myślę jeszcze o Clio II, oraz ostatnio o Ibizie, ale nie jestem pewien jak tam naprawdę wygląda sytuacja z rdzą. Przedtem myślałem, że Polo N6 było by optymalnym wyborem dla mnie, ale okazuje się, że tutaj znów mamy księcia rudzielców :/
I to chyba niestety tyle w klasie B.

Póki co idę spać z myślą Clio vs Ibiza. Dobrej nocy ;)
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika