REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kamyk37 napisał(a):No cóż pd niedawne jeżdżę D22 przebieg obecnie 230 000 km. jak narazie jednym z mankamentów była kontrolka hamulców ale po dolaniu płynu temat znknął, następnie kontrolka pracy silnika ale tojuz chyba moja wina - brałem niepewne paliwowymiana filtra paliwa pomogła. zastanawia mnie natomiast coraz dł€ższy czas swiecenia kontrolki ciśnienia oleju po rozruchu. Czytałem, że to się zdarza więc prawdopodobnie czeka mnie wymiana pompy olejowej. Ogólnie furka w bardzo dobrym stanie, zadbana pochodzi z Belgii. A i jeszcze jedno minimalnie nieszczelny układ klimy czyli trzeba poprostu wymienic oringi na przewodach. To byłoby chyba wszystko odnosnie mojego D22. :- śmieszy mnie temat jak podjechałem do serwisu tylko nie firmowego z prosba o odczyty z komputera, gośc za holerę nie chciał uwierzyć że to nissan Pick Up a nie Navara i strugał jarząbka z laptopem bo za nic mu to nie wychodziło
Witam mogę coś powiedzieć bo miałem navarę i tak ją chwaliłem ale się zawiodłem .......nie powiem bo super autko ale wały maja do kitu ja rozwaliłem cały silnik pęk korbowód a reszta to już reakcja łańcuchowa .....czyli pęk blok wał //.......ale jeszcze zależy jak pęknie bo jak w połowie to katastrofa nic nie zostanie ......Ale juz przed świętami odbieram z remontu i jestem zmuszony go sprzedać bo się przeliczyłem .....Pozdrawiammarko_2666 napisał(a):niedawno kupiłem navare 2003 z rozwalonym silnikiem, i po tym co tu przeczytałem to zaczynam już żałować, czy d40 pasuje caly czy trzeba go jakoś przerabiać bo ja w tym jestem całkiem zielony
z góry dzieki za odpowiedz
Witam kolego ja tez miałem problem i nic nie pasuje od d40 nawet ma koła 17 cali a te nawarki mają 16 cali .......... A tak na temat to poszedł blok dlaczego ?????.....bo ja miałem to samo .......pękła dolna półka korbowodu i poszedł wał blok tak ze koło 16 tys. zł. wyszedł mi remontkancelariasc napisał(a):witam . kupiłem navarkę z 2003r 133km z rozerwanym blokiem.silnik d22
chcę kupić blok od d40 czy napewno wszysko pasowało?
proszę o poradę.
dziękuje.
Mariusz
Irek 64 napisał(a):Witam kolego ja tez miałem problem i nic nie pasuje od d40 nawet ma koła 17 cali a te nawarki mają 16 cali .......... A tak na temat to poszedł blok dlaczego ?????.....bo ja miałem to samo .......pękła dolna półka korbowodu i poszedł wał blok tak ze koło 16 tys. zł. wyszedł mi remontkancelariasc napisał(a):witam . kupiłem navarkę z 2003r 133km z rozerwanym blokiem.silnik d22
chcę kupić blok od d40 czy napewno wszysko pasowało?
proszę o poradę.
dziękuje.
MariuszPozdrawiam
Michau777 napisał(a):Silnik YD25 nie jest skażony francuską myślą techniczną. Francuzi mogli jedynie wsadzać swoje łapy przy wskazywaniu poddostawców.
Konstrukcyjne to bardzo udany silnik, zapewniający dobre osiągi przy niewielkim zużyciu paliwa.
Michau777 napisał(a):Konstrukcyjne to bardzo udany silnik, zapewniający dobre osiągi przy niewielkim zużyciu paliwa.