Poszukiwani właściciele samochodów Nissan Navara D22

21 Kwi 2008, 08:19

Poszukuje właścicieli którzy mieli awarie silnika w tym samochodzie.
Podobno wada ta w Wielkiej Brytanii uznana jest za wadę fabryczną , w Polsce niestety nie.
Dla serwisu problem nie istnieje , na rynku części zamiennych trudno dostać części.
Nissan Polska nabrał wody w usta. Mam zamiar nagłośnić tę sprawę w mediach , proszę o kontakt.
RafałK
Nowicjusz

21 Kwi 2008, 16:32

Turbo Kamera z tvn turbo się chyba zajmuje pomocą w takich sprawach http://tvnturbo.pl/0,1438697,magazyny.html
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

22 Kwi 2008, 08:19

Tak już z nimi rozmawiałem , ale chce znaleźć jeszcze osoby które miały ten sam problem , czyli silnik 2,5 TDI 130 KM , wiem że to nie jest odosobniony przypadek , na rynku części używanych praktycznie nie można dostać części do tego silnika więc problem istnieje.
Proszę o sygnały jeśli ktoś słyszał o takich awariach.
RafałK
Nowicjusz

18 Paź 2008, 06:38

Witam
Nie wiem czy temat jeszce jest aktualny, ale właśnie skończyłem walke z moją navarą a konkretnie z silnikiem. Co prawda jest silnik 2,5 di 133 KM ale myślę że mieliście podobną awarię tzn. obróciła się panewka na 4 lub 3 korbowodzie.
004robert
Nowicjusz

18 Paź 2008, 12:05

najnowsze nawary tez maja wadę fabryczna silnik ma tendencje do przegrzewania się a co za tym idzie do jego poważnego uszkodzenia na wskaźniku temperatury jest ok a silnik jest przegrzany (wada - złe miejsce zamontowania czujnika temperatury)
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Sty 2009, 15:01

Informuję użytkowników Nisana Navary D22, że u mnie już trzy razy silnik sie rozleciał w jednym egzemplarzu silnika Navary. Pierwszy raz przejechawszy aż 102.000km!!! - panewka na korbowodzie 3 cylinder = wymiana wału i korbowodu, popychacze, zawory i planowanie głowicy ( 4 miesiące naprawa), po następnych 4000km rozwalił się rozrząd i napinacz uszkodził obudowę rozrządu -olej wyleciał, a 3 dni temu po następnych 20.000km ponownie zatarta panewka na wale korbowym na 4 cylindrze. 3 krotnie pojazd był holowany na lawecie po ponad 100km. Silnik ten jest wyjątkowo nieudany i musi mieć wadę konstrukcyjną. Zawsze po uruchomieniu na zimno wydaje metaliczne odgłosy, jakby pracował na sucho. Kontrolka ciśnienia oleju gaśnie, aż po kilku sekundach, po uruchomieniu silnika!!!!!
pozdrawiam właścicieli Navary - mamy wyjątkowego pecha.
Paweł
007Pawel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...

25 Sty 2009, 23:04

Ja szukam osób które mają problemy z odpalaniem (najprawdopodobniej elektronika) w Citroenie Berlingo 1,6HDi...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Lut 2009, 17:47

właśnie mi klękł silnik d22 prosze o kontakt(może grupowy pozew dla nissana na odmulenie ich pacynek
fun13
Nowicjusz

08 Lut 2009, 11:34

PRPSZE O KONTAKT W SPRAWIE POZWU DO SĄDU.NISSAN SIĘ WYKRĘCA I UMYWA RĘCE.
fun13
Nowicjusz

12 Lut 2009, 11:17

Nie wiem czy to wam w jakimś stopniu pomoże ale czytałem na stronach amerykańskiego bbc, że w stanach nissan się przyznał do wadliwości tego silnika i zaoferował bezpłatną wymianę.

Może gdybyście zebrali stosowną dokumentację tej sprawy ze stanów, przetłumaczyli ją u tłumacza, i dopiero potem próbowali w sądzie było by łatwiej bo w końcu to te same silniki tylko, że w Ameryce wada jest a w Polsce nie :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

12 Lut 2009, 16:28

właśnie zaciągłem swojego wołaD22 do serwisu,tylko jest jedno ale w okresie trwania gwarancji korzystałem z serwisu i robiłem przeglądy u nich .gdy gwarancja się skończyła .zrezygnowałem z ich usług ponieważ zbyt dużo sobie liczyli za wymiane oleju.i teraz niewiem czy to koliduje jeśli to wada fabryczna silnikaD22,czy to będzie dla nich argument do negatywnego rozpatrzenia tej sprawy(felerny silnikD22) mam taką nadzieje że sie nie wypną na poszkodowanych
fun13
Nowicjusz

19 Lut 2009, 08:36

Nie wypną się już się wypieli , ale dali mi meila do Japoni żebym opisał całą sytuację , sam raczej nic nie zdziałam ale jak by się trochę ludzi zebrało i napisać pismo do Nissan Japonia to może coś by się zmieniło.
RafałK
Nowicjusz

15 Cze 2009, 09:50

Mam ten sam problem, 190 000 tys przebiegu, 2004 rocznik, korbowód wyszkoczył bokiem. Proszę o kontakt może coś zdziałamy. tel. 507115910
szomi
Nowicjusz

Miejscowość: 16-100 Sokółka

27 Lip 2009, 20:41

Proszę wszystkich właścicieli Nissana Navary D22, którzy opisali swój problem na forum
o kontakt, ponieważ chcę podać firmę Nissan do sądu oraz nagłośnić sprawę w TVN Turbo.
Potrzebuję min. dziesięciu osób, aby sprawa ruszyła z miejsca.
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt pod adres e-mail:
[email widoczny po zalogowaniu]
W moim przypadku uszkodzone zostały panewki na wale (trzeci i czwarty najbardziej) i to po drugim remoncie.

Pozdrawiam i proszę o kontakt
adrian.n
Nowicjusz

Miejscowość: bia ły bór

18 Paź 2009, 08:39

Mam zamiar kupienia takiego auta z rozwalonym silnikiem . Podobno pasuje słupek(blok i korpus ) od terrano 2 2.7 tdi bąź od nowej navary i jest bezawaryjne. Czy ktos tego prubował
tomekh2
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów