Poszukiwania auta do 60-70 tys. zł

16 Maj 2016, 07:21

Witam Wszystkich,

Jest to mój 1szy post w związku z czym proszę o wyrozumiałość :)

Nadszedł czas aby zamienić mojego leciwego Januszowatego Passata B5 1.9 TDI 115 KM na coś nowszego. Troszkę oszczędzałem $$ na zmianę, ale doszedłem do wniosku to jeśli już zmienić auto to na coś naprawdę ciekawego.

Poszukuję autka do 70 tys. zł najlepiej jeśli to będzie benzynka (Diesel odpada, co do LPG to nie mam przekonania ) powyżej 2.0l. Hybryda jak najbardziej mile widziana , przebieg jaki będę robić to ok. 20 tys. km, zdecydowanie to być musi Sedan, oczywiście dobre wyposażenie jak najbardziej wskazane jest. Przebieg nie jest dla mnie pkt. odniesienia, lecz stan pojazdu. Koszty napraw? Przy kupnie takiego auta trzeba się liczyć z wydatkami ale wolałbym niezbyt często odwiedzać mechanika. Jeśli chodzi o spalanie to jeśli auto będzie palić 15l OK. Samochód dla mnie ma być nie tylko środkiem transportu z pkt A do pkt B, ale ma też dać mi radość z jazdy dlatego autko o poj. 3.0 l też byłoby super. Zapomniałem dodać, że auto w 65% będzie używane w mieście i co weekend będzie jechało w trasę ok. 300-400km.

Bardzo spodobał mi się Lexus GS450H który łączy elegancję, klasę, BEZAWARYJNOŚĆ i nieprzeciętne osiągi przy śmiesznym wręcz spalaniu ( bo jeśli 3,5 V6 silnik przy powiedzmy sobie ,,spokojnej" jeździe pali 10-12 L czyli tyle co autko z silnikiem 2.0 a mamy dostępne 296 km + 50 km z napędu elektrycznego to nie mamy o czym rozmawiać) to warto tym autkiem się zainteresować. Macie może znajomych, ewentualnie własne doświadczenia jak takie autko się na co dzień sprawuje lub może macie inne godne uwagi autka?

Dzięki wielkie za wszelkie rady i informacje :D
musicmen
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1989
Auto: VW Passat B
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Cze 2016, 11:00

Ja mam Lexusa GS450H i to był chyba wybór życia. Jeździ się świetnie, mało pali a do tego jest piękny. W salonie [reklama] najlepiej Ci opowiedzą o każdym szczególe, tak jak mi – chociaż namawiać nie musieli, fakty mówią same za siebie :D
Ostatnio edytowany przez mike, 21 Cze 2016, 11:52, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama dealera/salonu
JanuszCzapla
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1967
Auto: Lexus GS 450H
Paliwo: Hybryda