mike1735 napisał(a):Ja
![Mr. Green :mrgreen:]()
masz z tym jakiś problem?
![Chytry :sly:]()
nie, ale niedługo będziesz kolekcjonował je jak niektórzy winyle
Kerraz napisał(a):Co do Lexusa to koszty o jakich wspomniałeś to tzw. groszowe sprawy w porównaniu do niektórych części innych samochodów.
największym wydatkiem na start z reguły są opony, bo tam fabrycznie pchali 17tki więc komplet nowych to kwestia ponad 1000zł - tak, żeby nie było kolorowo. Cewka nowa kosztuje od 110zł do ponad 500zł ale spokojnie na forum lexa dostaniesz w pełni sprawną oryginalną używkę za wspomnianą kwotę - a wiadomo oryginał najlepszy i pełno ich z anglików
![OK :ok:]()
200tys. przejeżdżają bez problemu ale dla użytkowników tej marki są awaryjne
Najdroższa rzecz to dwumasa - regeneracja 650zł, a nowa prawie 3000zł (ceny jak dla każdego auta z dwumasą). Sprzęgło AISIN to 600zł. Oczywiście są tańsze ale nie uznaję podróbek
![Szczęśliwy :D]()
Rozrząd 650zł.
Kerraz napisał(a):gdybym potrzebował jakichś informacji mógłbym się z Tobą kontaktować?
![Twisted Evil :twisted:]()
Pewnie, a jak chcesz szczegółów to rejestruj się na lexus-forum, bo sam korzystałem z niego i dużo pomogli i pomagają - np. u mnie za niskie obroty biegu jałowego powodują przygasanie świateł, a powód jest banalny, czyli brudna przepustnica - rozwiązanie to kupno sprayu za 30zł i psiknięcie w nią bez ściągania dla wyczyszczenia
![Szczęśliwy :D]()
A już chciałem robić alternator
![Zmieszany :?]()
W dodatku dostajesz rabat na części z ASO jako forumowicz i często wychodzą taniej niż zamienniki (np. uszczelka pod pokrywą zaworów za 92zł gdzie na allegro nie kupisz taniej niż za 100zł bez przesyłki niewiadomo jakiej marki)
edit:
Jeden z bardziej doświadczonych forumowiczów przyciągnął tego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]wcześniej sprzedawał już kilka innych i nawet parę IS 300. Wszystkie poszły.
btw. kolega
szybkiego ![Szczęśliwy :D]()
Jest też do sprzedania od innego forumowicza ale ogłoszenie tylko na forum, bo nigdzie go nie wystawiał. Ma kilka rzeczy do zrobienia ale bez tragedii - za 12k do puszczenia