POszukiwany diesel do 25 - 30 tys.

02 Cze 2008, 19:28

Witam szanownych uzytkownikow mam nadzieje ze opisane tutaj autka i wasze propozycje odnosnie nich ulatwia mi wybor i kupienie w koncu autka

A wiec szukam konkretnie dieselka poj. granice 2.0 kombi czy sedan badz hatchback obojetne rocznik granice od 2001-2005 , a wiec tak moje popozycje to:

1.Renault Laguna 1.9 dci ; 2.2 dci
2.Citroen C5 2.0 hdi; 2.2 hdi 16v
3.Ford Mondeo 2.0 tdci
4.Audi a6 2.5 tdi r.
5.byc moze lagunka z I wersji z silnikiem 1.9 dci (107 km)

Licze na szczere odpowiedzi gdyz mam naprawde duzy dylemat

Pozdrawiam :D
siwsol
Nowicjusz

03 Cze 2008, 06:48

1. Renault laguna II podobno psuje się elektronika i pada wszystko po kolei :D. Auto mi osobiście się podoba, ładny design i ogólnie przyciąga uwagę, ale tyle opinii złych krąży o niej więc chyba nie warto.
2. Citroen C5 tutaj podobnie jak z laguną dużo elektroniki która nie jest najwyższej jakości no i to zawieszenie (?hydropneumatyczne?) dzięki któremu płyniesz a nie jedziesz :) jednym słowem - samochód nie warty polecenia.
3. Tu już lepiej ładny samochodzik i ogólnie nie tak awaryjny jak poprzednie ale tego z kolei podobno lubi dorwać rdza.
4. Zdecydowanie najlepszy samochód jaki wymieniłeś marka Audi sama mówi za siebie. Silnik zwinny i oszczędny, a jakość wykończenia i komfort bez porównania do czegoś innego :)
5. Laguna I za tą cenę odpada możesz za to kupić wiele lepszych bryk.

Możesz zastanowić się również nad
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

04 Cze 2008, 20:26

kurcze szzczerze mówiąc z tych wszystkich aut najlepiej wedlug mnie wypada c5 z tego wzgledu ze jest najlepsza proporcja ceny do rocznika i jakosci 2003 r. 2,2 hdi mam za 25 tys.Nie wiem czemu mowisz e auto plynie wydawalo mi sie ze hydroaktywne zawieszenie jest asakrycznie ok komfort najwyzszy z jazdy. Z kolei Audi odstrasza mnie jedynie te spalanie bo nie oszukujmy sie e 2,5 tdi lubi sobie w miescie wypic kolo 11 l ropy. A wiec haha
siwsol
Nowicjusz

05 Cze 2008, 08:44

Polecam Mondeo TDCI, bardzo dużo miejsca w środku, silnik dynamiczny, niskie koszty eksploatacji czy napraw
pppp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: nie mam

01 Lut 2010, 21:58

Ja polecam Audi A6 lecz kombi ... bardzo wygodne ... Robie na serwisie Audi i musze stwierdzic ze A6 jest bardzo pozadnie wykonana ... A4 juz gorzej , lecz dla mnie najlepiej A3 , mozna powiedziec odpowiedni samochod na polskie dorgi ... Lecz gdy bym mial gruby portfel to bym Wybrał A6 All road Xd
marekn93
Nowicjusz

Miejscowość: POZNAŃ

01 Lut 2010, 23:31

Weź Forda i będziesz zadowolony. Wygodny (świetne zawieszenie), w miarę tani w tej klasie, przestronny. Może nie jest jakis tak strasznie wytrzymały jak Audi czy inne lepsze marki, ale powinien wystarczyć. Uważąj tylko na jakość paliwa. Silnik TDCI jest bardzo czuły i szybko padają wtryski od paliwa słabej jakości (jak wiadomo takiego w Polsce jest pełno więc trzeba uważać).
4. Zdecydowanie najlepszy samochód jaki wymieniłeś marka Audi sama mówi za siebie. Silnik zwinny i oszczędny, a jakość wykończenia i komfort bez porównania do czegoś innego :)

Co do porządnego wykończenia i komfortu się zgodze. Reszta to bzdury.
I co najważniejsze: NIE ZNAJDZIESZ dobrego i bezwypadkowego A6 w tych pieniądzach z rocznika który podałeś (może z 2001 coś by znalazł, a Forda znajdziesz z w tej cenie z 2004 spokojnie). Przerobiłem to już w wielu przypadkach i sam szukalem dla taty A4, więc wiem jak ciężko jest znaleźć bezwypadkowe Audi z niekręconym licznikiem z 500 tyś na ładnie wyglądające 150 tyś. Niemiec kupuje Audi w Dieslu bo dużo jeździ i ten zakup musi mu się zwrócić. Odsyłam na forum związanym z Audi i do tego tematu -> https://www.forumsamochodowe.pl/bmw-e46h ... t29307.htm gdzie dokładnei opisałem przypadłość silników 2,5 TDI w Audi.
Robie na serwisie Audi i musze stwierdzic ze A6 jest bardzo pozadnie wykonana ... A4 juz gorzej , lecz dla mnie najlepiej A3

Robisz na serwisie i gadasz takie rzeczy. Może mówisz o autach z innych roczników niż podał autor tematu. Ale z tych trzech niewątpliwie najlepiej wypada A4. A6 drogie części i znane silniki 2,5 TDI. A3 jest zupełnie nieudane. Jak na Audi totalna tandeta. Wystarczy spojrzeć na ceny A4 np. modeli B6. Przezwyższją ceny A6 chociaż to niby klasa niżej. Są bardzo szukane i od razu schodzi każda dobra A4, dlatego ciężko znaleźć. Podobnie z A6, ale z tych trzech co wymieniłeś A4 na pewno nie wypada najgorzej.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...
    Czarny lód na drodze! - niewidzialne zagrożenie
    Choć trwa jeszcze jesień i w ciągu dnia często można cieszyć się słoneczną pogodą, noce bywają już chłodne. Wraz z pojawieniem się pierwszych przymrozków na drogach robi się niebezpiecznie – jezdnia może pokryć ...

02 Lut 2010, 00:18

Najlepiej Audi, ale z motorem 1.9 TDI 130km, nie wiem czy dostaniesz dobrą za tą kasę. 2.5 TDI V6 to totalne nieporozumienie. Resztę propozycji warto skreślić. Od siebie dorzucę jakieś E46 2.0d.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW