REKLAMA
Witajcie!
Na chwilę obecną jeżdżę Hondą Concerto w hatchback'u, silnik 1.6 z LPG ale szykuje się zmiana z kilku powodów:
Ruda zżera Hankę w opór, silnik żre olej no i następnego przeglądu raczej nie przejdzie bez w sumie gruntownego remontu. Choć mimo wszystko auto w ciągu 3 lat posiadania ani razu mnie nie zawiodło i działało idealnie mimo 22 lat i prawie 300 k km przebiegu.
W tym roku mam zamiar zmienić samochód na inny, budżet jak w temacie 7-8 tys zł.
Jeśli chodzi o markę najchętniej Honda ale w kombi z benzyna+LPG a tu nie dość że mało tych samochodów to jeszcze kurcze nie raz i nie dwa rdza no i niejednokrotnie zużyte, karoseria bez ocynku no i ten wiecznie dolewany olej do silnika niezbyt by mnie cieszyło..
Przebiegi obecnie ok 10 k na rok. Większość w mieście, tylko dlatego że boję się wyjeżdżać gdzieś dalej w obawie awarii a jednak chciałbym w weekend zapakować w auto dziewczynę, znajomych i wyjeżdżać...
Zastanawiam się bardzo intensywnie nad ponoć bardzo solidnym Peugeot'em 406 w kombi, mieści się w zakładanym budżecie, zwykle dobrze wyposażony (nie to co w Hondzie), silnik 2.0HDI
Trochę obawiam się tej elektroniki w Peugeocie (w Hondzie wszystko naprawiałem sam)
Dlaczego kombi? Prowadzę działalność gospodarczą, czasami trzeba coś przewieźć, dodatkowo sam udzielam się przy organizacji rajdów samochodowych i kilka innych rzeczy.
Nie interesują mnie samochody z grupy VAG oraz BMW
Pytanie czy taki Peugeot 406 to dobre rozwiązanie czy szukać może czegoś innego ?
Pozdrawiam wszystkich