Poszukiwany samochód do 5000

19 Sie 2017, 19:34

Witam,
przeglądając forum w poszukiwaniu auta zauważyłem, że w tematach z taką ceną raczej pomagacie znaleźć ogłoszenia z okolicy niż konkretne auta.

Mieszkam w Poznaniu, szukam samochodu głównie do jazdy po mieście, jednak kilka razy w roku robię trasę 350km, więc silnik typu 1.0 raczej się nie sprawdzi. Rozważam tylko benzynę (bez LPG bo się boję :) ), myślałem, że może 1.2 albo 1.4? Zależy mi oczywiście na jak najniższym spalaniu i utrzymaniu :D Celuję w małe autka, 3 drzwiowe (tylko nie seicento bo ostatnio kolanami prawie wybiłem sobie zęby).

Na początku myślałem o corsie, ale tyle tu wyczytałem o niej strasznych rzeczy, że jestem otwarty na wszelkie propozycje :)
Z góry bardzo dziękuję za pomoc !

Edit: zauważyłem, że ludzie sami szukają ogłoszeń, ale jestem tak zielony w temacie, że nie wiem za bardzo za czym się w ogóle rozglądać? Jakby ktoś mógł podpowiedzieć to będę wdzięczny :)
rka123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Meriva 2010
Silnik: 1.4T 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Sie 2017, 10:59

Ok to jedyna corsa jaką znalazłem w okolicy (szukam max. 25 km od Poznania, bo nie mam auta żeby dojechać - zostaje ew pociąg :) ):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - może dałoby się trochę stargować

Teraz punto - czy to ma szansę pokonać trasę 350km ?:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak w przypadku cliowek? To chyba bardziej by dało radę na trasie:

A3 było moim pierwszym autem (młody i głupi miałem 1.8t :P teraz już bym się tak nie załatwił) i było jednym z przyjemniejszych aut jakim jeździłem - pytanie czy w tej cenie jest w ogóle sens się rozglądać, chociaż to wygląda spoko:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Dodam, że szukam już zarejestrowanego auta, bo przerejestrować będę mógł dopiero w październiku.
Czy warto się rozglądać jeszcze za jakimś autem? Co sądzicie o tych z linków powyżej?
Z góry dzięki!
rka123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Meriva 2010
Silnik: 1.4T 140KM
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Sie 2017, 17:13

1.Corsa ładna i warta uwagi.
2.Też można zobaczyć.
3.Sprawdż progi bo od strony pasażera chyba wychodzi ruda.
4.Ok tylko progi były już robione bo fabrycznie były pod kolor budy.
5.Prawy bok w połowie ma inny odcień lakieru.
6.Z przodem coś było i jakiś taki poobijany.
7.Nie wart tych pieniędzy bo gołym okiem widać że jakiś taki przyniedbany.
8.Ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie pokonywać zakręty?
    Pokonywanie zakrętów nie jest takie łatwe, jakby mogło się wydawać. Redukcja prędkości i skręcenie kierownicy to nie jedyne zadania, jakie musi uwzględnić kierowca. Kluczowa jest płynność wykonania manewru, a do tego ...