Poszukiwany solidny mechanik- lakiernik

29 Mar 2012, 01:38

Jak w temacie, mam teraz więcej wolnego czasu (i pieniędzy) i chcę odpicować swoje ukochane A4 B5.

W planach przede wszystkim...

1. Rozrząd, jak kupiłem rok temu samochód nie zostało pieniędzy by się nim zająć.
2. Zawieszenie- diagnostyka oraz ew wymiany
3. Hamulce- z przodu jeszcze są ok, ale z tyłu zdałoby się wymienić tarcze i klocki
4. Wymiana oleju w skrzyni biegów
5. Naprawa delikatnego wgniecenia na prawym, przednim nadkolu (mam fotkę jeśli trzeba)
6. Czyszczenie klimatyzacji
7. Naprawa przedniej szyby- dwie pajęczynki wielkości 10groszówki

oraz przyjemności...

1. Światła z przodu, instalacja ksenonów, wymiana lamp na wybrane przeze mnie
2. Światła z tyłu- wstawienie ledów również wybranych przeze mnie (podeślę linki do allegro)
3. Nowe alufelgi i dobór opon letnich do nich
4. Lakierowanie całego samochodu, w paru miejscach są odpryski lakieru i rysy (poprzedni właściciel woził psa) -chciałbym się ich pozbyć (chyba że cena takiej usługi mnie zniechęci)
5. Zaczynają odłazić również listwy boczne :/

Szukam serwisu który zrobiłby taką kompletną renowację. Do zainwestowania mam ok 8-10 tysięcy.
Może ktoś ma jakąś zaufaną firmę, która zrobi to solidnie i nie naciągnie mnie na zbędne wydatki. Konieczna wycena przed rozpoczęciem pracy nad samochodem.

Mile widziane firmy z lubelskiego, jednak nie jest to warunek:)
Będę bardzo wdzięczny za wszelakie info.
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

27 Sie 2012, 15:04

Wydaje mi się, że z takim budżetem to da się już coś porządnego znaleźć, np. sztukalakierowania.pl Bo wiadomo lepiej nawet trochę dopłacić i oddać autko w naprawdę solidne ręce niż na siłę oszczędzać i wybrać kogoś niepewnego. Ciekawy jestem na kogo się w końcu zdecydowałeś?
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

28 Paź 2012, 23:16

Przepraszam, że dopiero teraz!
Zaznaczam że nie robiłem walorów estetycznych bo nie znalazłem firmy, której bym zaufał na tyle by powierzyć samochód do kompletnej renowacji.

Zrobiłem kwestie mechaniczne,

rozrząd, elementy zawieszenia, hamulce, klepanko nadkola bo delikatnej stłuczce, wymiana oleju, filtr i parę spraw o których już nie pamiętam kosztowały mnie ok 2,5tys złotych.

Taniej niż zakładałem bo zawieszenie było w stanie lepszym niż szacunki przewidywały.

Do spraw estetyki i pieszczot samochodu wrócę pewnie na wiosnę :)

a zmiana samochodu nie wchodzi w grę :P Nie ma lepszego. Kropka.
Mietek851
Początkujący

03 Lis 2012, 23:17

Mietek851 napisał(a):Zaznaczam że nie robiłem walorów estetycznych bo nie znalazłem firmy, której bym zaufał na tyle by powierzyć samochód do kompletnej renowacji.

Ale franzz podał Ci namiar na świetny serwis lakierowania ;) Na pewno nie odwalą fuszerki lakierniczej, bo znają się na tym świetnie, ale wiesz trochę kasy musisz na to odłożyć:)
Ostatnio edytowany przez koleb, 05 Lis 2012, 05:41, edytowano w sumie 1 raz
koleb
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 04 05 1999

04 Lis 2012, 12:26

Przejrzałem ich stronę i muszę przyznać, że zrobili na mnie wrażenie. Zdaję sobie sprawę z tego, że będzie to kosztować :) Do sprawy wrócę na wiosnę tym bardziej, że nie zdecydowałem jeszcze na jaki kolor będę chciał lakierować. Fabryczny był granatowy, mnie się marzy biały jak w nowych modelach, ale troszkę boję się, że może się nie przyjąć ;)
Mietek851
Początkujący

04 Lis 2014, 03:01

Mietek851 i co zdecydowałeś się w końcu na nich? Jak wrażenia i efekt :) Napisz,bom ciekaw ;)
koleb
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 04 05 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...

04 Lis 2014, 16:59

No tak, nie jest łatwo trafić na dobry warsztat blacharsko – lakierniczy. Sam szukałem chyba pół roku;/ Musiałem wyjechać poza miasto, do Osielska, żeby kogoś sensownego znaleźć. Ale się udało, teraz jak coś mam do zrobienia z autem to jeżdżę na Kruczą 18 – www.krucza18.pl. Korzystają z najlepszych technik i impregnatów, a poza tym mają duże doświadczenie.
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999