Poszukuję auta do 4/8 tysięcy

11 Lut 2016, 21:51

Witajcie.
Poszukuję jakby nie patrzeć swojego pierwszego auta na dojazdy do pracy (15 km w jedną stronę) i weekendowe wypady.
Póki co jeździłem roboczym Fiatem Bravą, 99r. 1.9 JTD, wszystko ok tylko ten prześwit, potrzebuje czegoś na gorsze drogi. :/

Moje oczekiwania:
marka: nieistotna, chociaż w Fiacie mam dostęp do zaufanego mechanika
typ nadwozia: może być kombi, oby był większy bagażnik mieszczący wózek inwalidzki
paliwo: oszczędny diesel albo benzyna z lpg
osiągi: nie musi być to demon prędkości, byle można było płynnie wyprzedzać w normalnym ruchu ulicznym
zawieszenie: zalezy mi na dobrym zawieszeniu i sporym prześwicie, mam zamiar jeździć po wiejskich drogach, w Bravie bym już dawno miskę uszkodził
wyposażenie: cudów nie oczekuję, ale wspomaganie i abs wskazane,
rokowania: aby posłużyło parę latek, i szybko nie zdublowała się w naprawach wartość zakupu, liczę się z drobnymi naprawami i konserwacją, jednak nie chce trupa.
fundusze: pierwszy realny wariant 4000 plus 1000 na pakiet startowy (nie wliczając OC), drugi jak przekonam sponsora drugie tyle.

Pozdrawiam! :)
arisss88
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 03 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Brak

11 Lut 2016, 22:15

Skąd jesteś i jak dużo masz zamiar jeżdzić?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2016, 22:23

Pomorskie, hmmm w dni pracujące 30 km dziennie plus któreś weekendy, max 200 km. 52 tygodnie to niecałe 20000 km, pewnie wpadną jakieś dłuższe wypady (długie weekendy) więc fajnie aby auto się nie nie rozsypało w drodze np na Śląsk i z powrotem. ;). Głownie ma auto służyć do pracy, bo jak mam wydawać ponad 200 zł na zbiorkom to wolę jeździć autem. Można też wliczyć czasami wypady w ramach pracy ale i tak nie będzie to więcej niż 25000 km rocznie.
Dziękuję za odpowiedź. :)
arisss88
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 03 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Brak

11 Lut 2016, 22:40

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - poproś o więcej zdjęć.
[link do oferty na Allegro wygasł] - za resztę kasy doprowadzić do stanu używalności i jeszcze pojeżdzi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - niewiem czy kombi Ci pasuje ale długo w jednych rękach (stare tablice jeszcze z flagą) i bogato wyposazony.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bardzo długo u jednego właściciela.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...