REKLAMA
Witam
Znalazłem kilka modeli samochodów proszę o opinię. Auto do 8000zł, dość młode, bez koła dwumasowego mile widziane, ekonomiczne choć też czasem jak trzeba na trasie wyprzedzić, więcej jazdy po mieście. Hatchback to właśnie to czego mi trzeba. Miałem już doświadczenie z Golf 1.8 B oraz 1.9D Vento. Jestem z województwa Lubelskiego, ale za dobrym i pewnym autem mogę pojechać pół polski / nie wykluczam zakupu spoza województwa bo w moim to raczej złe opinie chodzą o sprzedawcach. O to moje typy samochodu i komenatrze (oczywiście znajdą się osoby potwierdzający moje opinie jak i przeciwnicy - dlatego uprzejmie informuję są to moje opinie i macie prawo się z nimi nie zgadzać:)
Sam trochę analizując rynek znalazłem kilku producentów i modeli:
- Opel Astra G (B) II generacji Silnik to już kwestia umowna najlepiej nie brać silników v16 bo się psują ale za to nadrabiają prędkością diesla szukać z silnikami ISUZU
- VW Golf 4 silnik? jeżeli diesel mało palący i nie psujący się SDI , jeżeli nie to już reszta z turbinami. Benzyna tutaj zakładam że mniej niż 1.8 brać nie warto przy tak ciężkiej budzie.
- Toyota Corolla E11 silnik spokojnie można brać 1.6 benzyna, w przypadku dieslowego silnika nie znalazłem opinii, polecam poszukać na forach corolli
- Mazda 323F i 626 - lecz o nich nie powiem wam niewiele wiem tylko że 626 w 1.8 B spala w mieście 10 litrów
- Nissan Almera ale dopiero będę czytał
- Seat Leon i Ibiza Silniki tak samo jak VW , ekonomia to SDI mam wrażenie że benzyniaki w VAG to jednak smoki są i jak brać to 1.8 , bo 1.6 weźmie tyle co 1.8 i się zasapie a 1.8 weźmie ale nie zmęczy się
- Skoda Fabia to samo VAG
- Audi A3 - ale A3 musi zapie***jechać więc tu nie szukajmy ekonomicznych silników tylko do jazdy a jak nie ma turbiny to diesel z przekładki.
Fiat Punto Stilo- niestety pomimo że stilo ładnie wygląda , powiedzieli by szukać jakiegoś niemca/japończyka (Mazda/Honda/Nissan/VW/Skoda/Seat).