Poszukuje Auta W PRZEDZIALE 15 - 16 TYS 2005R+

05 Cze 2014, 13:40

Jak chcesz kupić diesla w clio 1,5 dci to sprawdź dokładnie oznaczenie silnika i VIN bo było w nim kilka wariantów mocy silnika i nie raz sami właściciele potrafią się w nich pogubić ale silnik spoko jest.

1,5 dci to ścierwo, co z tego, że mało pali, jeżeli za raz coś może wyskoczyć. Wtryski do du*y, egr, panewka :cry:. Kumel ma clio z tym silnikiem i sprzedać nie może, od nie dawno chleje olej na potęge...

Dla mnie jeżeli ktoś nie ma o czymś pojęcia nie powinien się na ten temat w ogóle wypowiadać i mieszać użytkownikom w głowach, dotyczy to się również realnego życia, ale cóż...

W tych których wymieniłeś polecałbym Astre III od siebie dodam Honde Civic 7, 1.6l :ok:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

05 Cze 2014, 17:55

kolego a może wypowiesz się coś na temat citroena c4 1.6hdi lub benzynke. Jak również Skoda Fabia II lub Opel Meriva. Najbardziej skłaniałbym się nad tą Cytrynką.
Bialystok89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Prawo jazdy: 10 06 2013
Auto: Nie mam

05 Cze 2014, 18:00

A jeśli chodzi o ASTRE III to z jakim silnikiem szukać najlepiej diesel czy benzyna. I która pojemność jest najmniej awaryjna i najtańsza w eksploatacji

Co powiecie o takim czymś ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bialystok89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Cze 2014, 18:10

Ty na serio chcesz kupić powypadkowego a i tak jeśli to przykład to powiem ci tyle że 1,6 16V wg. mnie się nie opłaca bo bierze olej litrami lepiej 1,6 8V lub mocniejsze 1,8 lub 2,0 16V takto astra jest super samochodem ale trzeba zawsze zabezpieczyć przed rdzą bo ma za słabe blachy.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Cze 2014, 18:31

Astra 3 1.6 lub 1.8, na inne za mały budżet. Skłaniałbym się ku 1.8, lepsze osiągi a spalanie porównywalne. Można zagazować, jednak te 16k to myślę, że to takie minimum na golaska :D

Co do C4, wiem, że silniki 1.6b są w mare udane i można gazować, kiedyś była mowa o tym na forum. Nie wiem jak z silnikami dieslowskimi, nie chce Cię wprowadzić błąd. Ogólnie auto w miarę ok jednak bardziej polecał bym Astre - oczywiście jeżeli znajdziesz coś godnego uwagi ;)
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

05 Cze 2014, 20:48

Za 15 tys kupiłbym Volvo V70 z 2.5TDi, albo z D5.
W tej kwocie spokojnie znajdziesz roczniki 99-03, nie będzie po 2005, ale rocznikiem się nie jeździ i takie Volvo będzie 100x lepsze od tego co proponujesz na początku tematu :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1984
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    BMW M3 i BMW M4 Coupe z nowym, mocnym silnikiem
    Debiut nowego BMW M3 Limuzyna oraz nowego BMW M4 Coupe zwiastuje wejście na rynek nowej generacji samochodów sportowych o wysokich osiągach, stworzonych przez BMW M GmgH, a także oznacza zaszczepienie filozofii BMW ...

05 Cze 2014, 20:55

Bialystok89 napisał(a):to chyba się przekonałem do tego citroena C4 1.6 hdi. A peugoty mają podobne silniki ?

tak peugot ma taki sam silnik hdi co citroen:)
tylko musisz zwrócić uwage na oznaczenie silnika
Adamautko
Początkujący

Zdjęcia: 24
Prawo jazdy: 29 08 2011
Przebieg/rok: 10tys. km

06 Cze 2014, 18:52

tzn jaki z tych silników byś proponował 1.6 HDI czy 1.6 benzyna jeśli chodzi o Citroena albo peugota ? a jeśli Peugota to jaki model warto wybrać żeby był mało awaryjny i tani w eksploatacji
Bialystok89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Cze 2014, 21:16

1.6 hdi 90km bedzie najlepszy
a w peugotach to nie wiem jaki model samochodu
Adamautko
Początkujący

Zdjęcia: 24
Prawo jazdy: 29 08 2011
Przebieg/rok: 10tys. km

07 Cze 2014, 09:13

no to bede musial wybierać między Astrą III C4 a Peugotem :D
Bialystok89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Cze 2014, 09:46

Bialystok89 napisał(a): to bede musial wybierać między Astrą III C4 a Peugotem :D

A Twój temat zaczynał sie od słów:
Bialystok89 napisał(a):Witam szukam samochodu jak najmniej awaryjnego

I uważeasz że pug i c4 są "najmniej awaryjne"???
Nowinka na skalę europejską :D I pewnie myslisz że bedziesz taką spryciulką czyli młody rocznik + niskia cena ... :yes:

P.S.

Proponuje wycieczkę na jeden z większych składów części do żabojadów (150km od Białego trasą), jedź tam stracisz kilka godzin i 100zł na paliwko, możesz sobie posiedzieć przy kawce pół godzinki i wyleczysz się z tych aut i to szybciutko...
Tak sobie myslę że oszczędniej będzie wtopić 100zł niż liczyć na szczęście.
A tak właściwie to chyba lepiej porozmawiać z osobami które mają doczynienia z większą ilością aut danej marki niż z Janem Nowakiem który objechał aż jedno auto robiąc 5tyś.km. rocznie.

Ja w sumie zrobiłem 1,6hdi pugiem 407 i Fiatem scudo 100tyś.km i nie widzę powodów dla których miałbym polecać te auta...bardzo delikatnie sie wyraziłem :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

07 Cze 2014, 15:06

Ja Ci polecę c4 w benzynie. 1.6 16v będzie w sam raz na taki samochód. Silnik mało awaryjny. Mam do czynienia z c4 picasso benzyna na codzień od dwóch lat. Od tego czasu przejechane ponad 60 tys km i nic nie było wymieniane oprócz łącznika stabilizatora. Problemów z elektroniką nie ma, a picasso jest bardziej naszpikowany elektroniką niż zwykłe c4. Części jakieś mega tanie nie są, ale Citroen robi solidne samochody.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000