Witam szukam samochodu jak najmniej awaryjnego z silnikiem max do 1,9 z roku 2005 w górę. Mam swoje pewne typy za którymi się rozglądam. Tyle że chciałbym zasięgnąć waszej porady co wybrać: TYPY: Renault Clio III Kombi Renault Scenic II Opel Meriva Skoda Fabia II Opel Astra III
Dodam że najbardziej się skłaniam ku Renault Scenic II tyle że troche odstraszają mnie opinie na temat dużej awaryjności nie chciałbym się wkopać Liczę na waszą pomoc
W Scenic II najbardziej trzeba uważać wysoki koszt utrzymania silników dTi (Laguna II tak samo) Wadą np jest wysoki koszt wymiany napędu rozrządu zalecanej po zakupie każdego egzemplarza bez wiarygodnej historii. W skład kompletu wchodzą pasek rozrządu, trzy rolki, w tym jedna ze skomplikowanym napinaczem, i pompa wody - jeśli skorzystamy z dobrych części, cena kompletu może sięgnąć tys. zł. Jeśli chodzi o usterki turbodiesla 1.9 dCi, to najbardziej nagłośnione są awarie turbin. Stało się tak m.in. dlatego, że potrafiły zepsuć się nawet już po przebiegu 60-80 tys. km.
Kirkus w scenicu II nie montowano już silników dti. W tym budżecie najsensowniejsze wśród typów autora będą Meriva i ev Astra, z resztą może być ciężko. Ja zaproponuję hondę civic VII
czyli odradzacie w ogóle scenica II. A co sądzicie np o Citroenie C4 i z jakim silnikiem wybrać. I proszę o więcej opinii na temat astry III i opla merivy czy to nie będzie wtopa pieniędzy. Z tego co czytałem to opla astre lubi atakować rudy w szczególności tylną klapę
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Dlaczego nie widzimy tego, czego nie spodziewamy się zobaczyć? Sytuacja, gdy ruch na drodze jest mniejszy i po ulicach rzadziej poruszają się piesi czy rowerzyści, może być niebezpieczna ze względu na zjawisko ślepoty pozauwagowej. Polega ono na tym, że nie widzimy obiektu znajdującego ...
Co powiecie na temat tych samochodów ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
To tylko przykładowo wybrane oferty... Licze też na wasze propozycje
Co powiecie na temat tych samochodów ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
To tylko przykładowo wybrane oferty... Licze też na wasze propozycje
tylko pytanie jeśli chodzi o citroena c4 to lepiej szukać w benzynie czy w dislu ? Myślałem nad 1,6 benzyna ale sporo ogłoszeń jest gdzie w większości są to silniki diesla
Jak chcesz kupić diesla w clio 1,5 dci to sprawdź dokładnie oznaczenie silnika i VIN bo było w nim kilka wariantów mocy silnika i nie raz sami właściciele potrafią się w nich pogubić ale silnik spoko jest.
Jak można polecać tą padakę 1.5 dci. Trzeba nie mieć bladego pojęcia o motoryzacji
Panewki z aluminium po cukierkach, korby chyba z gumy, słabe wtryskiwacze... Clio, Megane, Almera i inne auta z tym motorem zapewniają mi sporo wyjazdów do awarii
PomocDrogowa napisał(a):Jak można polecać tą padakę 1.5 dci.
Przecierz pierwsza generacja tego silnika była lepsza ostatnio rzadko siedzę w renault i stąd może jednak za mało wiem o nim ale skoro pan laweciarz o tym wie to znaczy że te silniki są awaryjne albo ludzie o nie nie dbają.
w citroenie c4 dobry jest silnik 1.6hdi 90km a benzyna to 1.6 16v bo 8v to chyba nie ma a szkoda bo troszke lepszy był; ) tzn ciut trwalszy i mniej skomplikowany osprzet silnik 2.0 hdi to raczej nie bo wszystkie maja fap czyli filtr czasteczek stałych, koła dwumasowe itd a benzyna 2.0 to nie wiem jak z nią jest
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.