Poszukuję do 5000zł 4x4

18 Sty 2012, 02:34

Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum jestem z Krakowa. Poszukję samochodu do 5000zł. Na pewno na forum temat był wałkowany kilka krotnie jeśli chodzi o samochód do 5000zł. Nie mam znacznych wymagań zależy mi głownie na wspomaganiu kierownicy oraz napędzie 4x4 marka hm... obojętna silnik max do 2.0 i koniecznie z LPG. Zależy mi na napędzie 4x4 z tego względu że często jeżdzę do rodziny w góry praktycznie co weekend a tam przy takich warunkach jak teraz auto z napędem na jedną oś słabo sobie radzi. W gre NIE wchodzą terenówki. Szukam właśnie osobówki może być nawet i kombi. Czego szukać ? Co byście proponowali ? ? ? Pozdrawiam
Maciusss
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 10 1991

18 Sty 2012, 07:42

Jak sie postarasz to możesz znaleść coś takiego jak golf III albo passat z napedem syncro
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

18 Sty 2012, 10:00

No może być ciężko znaleść wmiare ogarnięty egzemplarz ale może coś takiego Ci sie spodoba
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

18 Sty 2012, 10:48

Z tym budzetem to jest problem, moze cos z przednim napedem + dobre zimowki i lancuchy?
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

18 Sty 2012, 12:55

najlepsza terenowa osobowke jaka znam to peugeot 406 ma bardzo dobrze rozlozona mase z przodu dosc ciezki bo silnik tak usytuowany, tez mieszkam w krakowie i jezdze na wies w rodzinne strony tam sasiad ma wlasnie taka 406 i radzi sobie nia lepiej niz nie jeden 4x4 , tylko ze budzet strasznie maly
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

18 Sty 2012, 13:08

Za 5tysięcy kupi Subaru Justy,idealna mała terenówka z napędem własnie 4x4 która dobrze sprawdza sie zarówno w terenie jak i w zimie.Jedynym minusem jest to że jest ich strasznie mało.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tutaj masz wmiare wyglądający egzemplarz z Twoich okolic,cena troche duża ale zawsze można ponegocjować.Moim zdaniem oferta warta zastanowienia,gdyż masz spokój z opłatami i przeglądem do końca roku no i patrząc na kierownice to przebieg może być autentyczny.

Troche poszperałem i znalazłem
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2012, 16:21

Legacy za 5k, to jest mina, za taka kase bedzie to samochod domagajacy sie jakiegos wkladu finansowego, a 20 letnie Subaru to bardzo utrudniony dostep do czesci, nawet w ASO beda na zamowienie, do tego ceny z kosmosu.

20 letnie Justy... tez troche, ekhm...

To niebieskie Justy z 99, pytanie jaki jest jego faktyczny stan, nie kupuj Subaryny ktora domaga sie jakis tam napraw wiekszych, bo to nie jest pierwszy lepszy Lanos gdzie wymienisz "pol auta" za 2-3k zl.

Audi Coupe, czy 80 quattro, jak napedy beda sprawne, to jakis wiekszych kosztow nie powinienes poniesc przy dalszej eksploatacji tego auta, wazne zeby tez skrzynia czy silnik byly w dobrym stanie, blacharka czy zawieszenie to nie jest jakis wiekszy problem, tak samo mocno zmeczone wnetrze auta. poobijanym czy autem z wytartymi fotelami sie da jezdzic, alej ak cos sie posypie w napedach, czy silniku, to juz nie jest za wesolo. Bo jednak idealnego 80 letniego auta kupic sie nie da, tym bardziej z 4x4 za 5k zl.

Golf III czy Passat B4 4motion tez kupisz, ale ja bym byl jednak za tym zebys przemyslal sprawe i kupil cos z przednim napedem + lancuchy do bagaznika. :P Bo jednak 5k zl, to troche malo.
Lanos + w miare dobre opony 185/195 + lancuchy na wszelki wypadek i bedziesz mial autko duzo tansze w eksploatacji(czesci/spalanie), i w duzo lepszym stanie.
Czimi
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 17:30

Ja tylko wrzuciłem linki to co znalazłem ale przecież wiadomo że przed kupnem trzeba dokładnie obejrzeć auto.
Odnośnie Lanosa to w góry średnio sie nadaje,wiem z doświadczenia (kiedyś z ojcem pojechałem w góry na weekend to wszystkie wzniesienia przejechał ale stanął przed jedną z ostatnich i koniec nie wyjedzie więc auto trzeba było zostawić na dole pod schroniskiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2012, 17:34

auto 4x4 do 5000 to trochę absurd, za takie pieniądze nic konkretnego się niestety nie kupi, a jak już kupisz to drugie tyle włożysz w remonty i naprawy ciągłe. Dlatego radzę jeszcze trochę odłożyć i poszukać czegoś lepszego ;)
sigma
Nowicjusz

Auto: bmw e46 coupe

18 Sty 2012, 17:41

@barol91

Przeciez to kwestia tylko i wylacznie opon, a mi chodzi o to zeby kupic lancuchy(zamiast cudowac i szukac na sile autka za 4x4 za 5k zl), wtedy prawie wszedzie sie wjedzie.
Czimi
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 18:14

Zależy jak ta droga wygląda bo czasami nawet łańcuchy nie pomagają niestety.
To Justy od Barola warte zastanowienia ale 5tys.zł za 20letnie auto to troche sporo.
Ale jeśli już mowa o autach z przednim napędem to może to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zawieszenie regulowane które wcale nie jest drogie w naprawie jak to niektórzy piszą.Wogóle to to auto płynie po nierównościach,sama eksploatacja tego auta jest zazwyczaj bezproblemowa.
TFSI
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 18:26

Dopoki nie bedzie tyle sniegu ze kola beda "wisialy" w powietrzu bo sie zrobi "zaspa" pod samochodem, auto na lancuchach bedzie jechalo do przodu.

4x4 ma lekka przewage, bo jednak tylne kola gdy sie przod zawiesi pozwola ci sie wycofac i przejechac zaspe ktora sie przed autem utworzyla z rozpedu, ale jak bedzie naprawde sporo sniegu to i tak w koncu autko z 4x4 stanie i na tym sie to skonczy.
Czimi
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 20:24

Za 5tys. zł można spokojnie kupić Fronterę z początku produkcji.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

18 Sty 2012, 20:33

Z tym spokojnie to bym byl ostronzy, bo kupic sobie terenowke z offroadowa przeszloscia, czy zakataowana kompletnie, to jest nic innego jak kupowanie sobie problemu. :lol:

Z terenowke poza Frontera, sie kupi duzo innych, jakiegos Troopera I, Cherokee, Samurai, Vitare, a nawet Uaz, Niva, Honker :D ale autor tematu chcial auto osobowe. :D
Czimi
Stały forumowicz

18 Sty 2012, 23:10

No ale taki Samurai to nie głupi pomysł.
TFSI
Stały forumowicz