Poszukuję pierwszego, samochodu: 5-15tys.

08 Lut 2012, 20:48

Ale przy przebiegach 7-10 tys rocznie nie ma sensu pchać się w diesla, jeszcze nie daj Bóg na krótkich odcinkach. Na zimnym silniku spali Ci tyle co benzyna, a i o naprawach nie wspomne. Ibiza w benzynie - dostaniesz taniej. Coś w ten deseń [link do oferty na Allegro wygasł]
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

08 Lut 2012, 20:53

golfik przebieg tak w miarę, po środku, 110km dobra moc , 1.9. bardzo symaptyczny i poprawny, w dobrym stanie, zadbany tylko kolorek trochę za jasny dla mnie, ale ogólnie wporządku

Meganek fajny. niska cena, przebieg , moc i pojemnosc jak dla mnie jest dobrze, fajne autko też zadbane i cena bardzo niska ciekawe czy dlatego, że sprowadzany czy coś z nim nie tak.
czyli na moją jazdę i zapotrzebowania wystarczy benzyna?

Na Porsche to mnie nie stać, zdecydowanie, coś tańszego na początek :)
Petek93

0

08 Lut 2012, 20:58

Czyli z IBI rezygnujesz?
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III
0

08 Lut 2012, 21:08

ibiza na 1 miejscu jakoś mi się spodobała i ten czarny kolorek tylko zastanawiam się jak z paliwem czy diesel czy benzyna? która się bardziej opłaca dla mnie. Ten pierwszy z Lublina z dieslem troszkę droższy i straszy, ale i mocniejszy, ale nie wiem czy mi potrzeba mocniejszego wozu, z kolei ten na benzynę to z Warszawy i trochę nowszy, ale troszkę dalej od Lublina. ogólnie seaty ibizki dużo spalają? a duża rożnica pomiędzy dieslem, a benzyna?
Petek93

0

08 Lut 2012, 21:38

Jeżeli jeździsz 15km dziennie to brałbym disla , silnik nagrzewa się jakieś 5min, więc nie przesadzajmy, tak czy siak 5-6/100 będzie palił czy to disel czy benzyna i zależy jaką masz nogę, ja często jak jeżdżę delikatnie dodaje gazu, co przekłada się troszkę na oszczędność. Wiem, podaje ogólniki , ale i tak większość Ci powie, ze masz kupić benzynę ,jednak ja jestem tą mniejszością narodowa będąca za dislem.
Cena ropy i benzyny i tak pójdzie w gore bo ten ****** rząd znów ją maksymalnie opodatkuje(podobno na wakacje ceny paliw do 7zł mają dojść, wiadomo euro i z zachodu się ludziska zjada wiec trzeba żłopić ile się da) w tym momencie masz 2,5zł podatku w paliwie -,-, więc cudów nie szukajmy.
Czym w ogóle lubisz jeździć, ja już jestem przyzwyczajony do diesla i tak weszło mi w krew, po prostu kocham silniki TDI :)
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

0

08 Lut 2012, 21:43

z jednej strony kusi ten z Warszawy, tańszy, ale jednak jestem bardziej nastawiony na diesla i dużo osób radzi i Ty też :). jeździłem golfem i focusem w dieslu i bardzo przyjemnie. Tylko się zastanawiam czy nie zza mocny na pierwszy samochód i czy nie za drogi bo myślałem, żeby wybrać coś max do 15tys żeby w razie rys czy cos szkoda nie było a tu taki łądny czarny metalic, że aż szkoda by było.
Petek93

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie silniki wybierają Europejczycy?
    Analitycy sygnalizują, że październik 2017 r. był momentem przełomowym pod względem wybieranego przez kierowców rodzaju paliwa. W ciągu tego miesiąca zarejestrowano ponad 619 tys. pojazdów z silnikami benzynowymi, ...

08 Lut 2012, 21:48

Musisz go najpierw porządnie obejrzeć , weź ze sobą tatę i jakiegoś mechanika, a najlepiej zaleta jest ze jest na miejscu więc oszczędzasz na paliwie i możesz bujnąć się do obojętnie jakiego warsztatu czy tam ASO i za 100zł sprawdza Ci wszytko. Pamiętaj też żeby się targować maksymalnie :D . Czasem lepiej wydać trochę więcej i się cieszyć z jazdy :). Kolejna zaleta jest to że nie będziesz musiał bać się wyprzedzania bo to jednak 130 kucy, które wgniatają w foteliki :D
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

0

08 Lut 2012, 21:53

TFSI ma racje. Też szczerze powiem że delikatnie mówiąc S3AT to mnie wkur*iasz. Cały czas gadasz o tych seatach. Ok ja gadam o VW ale z rozsądkiem i nie dyktuje nikomu co ma robić. Poza tym jak było napisane "nie potrzebuje dużo mocy" to wyjeżdżasz z 1.9TDI 130KM. I nie oceniaj ty aut którzy inni proponują tylko ocena należy do tego kto zakłada temat a nie do ciebie.
Ja bym proponował Ci jeśli podoba ci się Ibiza to może w 1.4TDI albo 1.9TDI 101KM, bo słyszałem o tym silniku 1.9TDI 130KM nie zbyt dobre opinie, ale wybór należy do Ciebie (nie mówię o tobie S3AT). Polo i Ibiza to prawie to samo więc co wybierzesz to zależy od gustu, bo silniki w Ibizie i w Polo są te same. Zastanów się jeszcze nad tym Golfem/A3/Leonem. Decyzja i tak należy do ciebie (również przypominam że nie mówię o tobie S3AT), który wybierzesz.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
0

08 Lut 2012, 21:57

Kolejny sfrustrowanic, polecam to co dobre, nie pasuje ci mój post to nie czytaj, nie podoba ci sie seat to co mam wychwalać forda?
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

0

08 Lut 2012, 22:02

A czy ja gadam że mi sie nie podoba. Ty nie mów jemu że ma jechać jechać do ASO tylko ty idź pierw do okulisty, bo jakbyś nie zauważył to właśnie mu Ibizę polecałem. Mnie szczerze nie interesują twoja posty, tylko wkurw*a mnie to że oceniasz zdanie innych. To jest forum w którym wypowiada się wiele osób a nie jedna. Ja nie mam nic do seata tylko do tego że oceniasz innych wypowiedzi
maciek1203
Aktywny

0

08 Lut 2012, 22:30

S3AT Ty już każdemu chyba zalazłeś za skóre na tym forum. Czytam wszystkie posty i w każdym krytykujesz auto, bo Ci się nie podoba albo jest tego dużo na drodze... człowieku to są argumenty?
Tak samo "nie polecam auta bo to na F"... normalnie aż cośsie robi w środku. Nie wiesz nic o aucie to sie NIE WYPOWIADAJ!
Mam pewne wątpliwości czy Ty masz skończone 18 lat sądząc po formie wypowiedzi.
Przez takiech ludzi traci właśnie w moich oczach BMW m.in.

Do reszty:
Sory za spam ale musiałem...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
0

08 Lut 2012, 22:43

Tego gazłupkowy czy jakoś tak wywalili to następny przyszedł wkur*iać. Również sory, że pisze tu ale denerwuje mnie takie zachowanie.
Wracając do tematu. Zastanowiłeś się już Petek93, który samochód Ci najbardziej przypadł do gustu? Z tych autek które narazie się pojawiły na forum da na pewno się da znaleźć odpowiedniego diesla dla ciebie więc na twoim miejscu zastanowiłbym się i napisał który najbardziej ci się podoba i w punkach dalej które mniej. chyba że już wybrałeś?
maciek1203
Aktywny

0

08 Lut 2012, 22:48

Czy już nie mogę skrytykować waszych ,,aut"?

Kolega ma blisko żeby dokonać oględzin auta,a wy już na mnie najeżdżacie, że się narzucam...

Czy już nie mogę się swobodnie powiedzieć, ze lepiej czasem dopłacić do auta, podał kolega golfa zrobiłem wiec krótkie porównanie a wy już na mnie psy wieszacie ludzie!

Co ma BMW wspólnego z moimi postami człowieku?

Mam 19 lat dla Twojej ciekawości.

NIE PODOBA SIĘ MÓJ POST NIE CZYTAJ i NIE KOMENTUJ.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

0

08 Lut 2012, 22:49

Też bym coś napisał ale sie powstrzymam i zostawie to dla siebie.
Wracając do tematu to TFSI podał Astre z silnikiem o mocy 75KM,akurat miałem przyjemność raz sie taką przejechać i w 2-3osoby radzi sobie całkiem nieżle.

Petek93 niewiem jakie masz uprzedzenia co do gazu ale zaryzykuje,mianowicie auto które podam poniżej jest w benzynie ale może warto zastanowić sie nad nimi i wsadzić mu póżniej sekwencje?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

08 Lut 2012, 22:58

S3AT:
po 1. odnoszę sie do WSZYSTKICH twoich postów na tym forum, a nie tylko w tym temacie (czytam wszystkie tematy ale nie udzielam się jak nie mam pomysłu)
2. Jesteś miłośnikiem BMW, nieprawda?
3. Jeśli wg Ciebie nasze propozycje to tylko "auta" to się nie znasz wcale na samochodach
4. Muszę czytać twoje posty aby zachować ciągłość tematu, więc nie udzielaj się i oszczędź mi czytania tych durnot.
5. Koniec dyskusji
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8