Poszukuję rodzinnego kombi jako drugiego auta, cena 5 tyś

31 Lip 2013, 23:13

Witam :mrgreen: przeglądnąłem w miarę dokładnie wypowiedzi poprzednich pytających, czegoś się z nich dowiedziałem aczkolwiek, nie wszystkiego czego potrzebuję . Mianowicie chciałbym Was zapytać o jakieś rodzinne kombi ewentualnie limuzynę, to co najbardziej mnie interesuje to w miarę duży bagol i tylna kanapa, :mrgreen: ważne też dla mnie jest żeby auto miało klimatyzację oraz hak, a przede wszystkim żeby nie było problemów z częściami, generalnie mówiąc żeby było popularne w europie. Stylistyka nie jest tak ważna jak awaryjność, może to być starszy model, taki co jest sens w niego ewentualnie pakować kasę, a nie auto, w którym jedna naprawa będzie pociągała następną.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

31 Lip 2013, 23:16

ps dobrze jakby nie było francuskie ani włoskie :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Sie 2013, 05:41

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2013, 07:40

Wezyrro napisał(a):ps dobrze jakby nie było francuskie ani włoskie :mrgreen:
i to lubię :mrgreen:

Jak ma być duże wygodne i w kombi to może opel omega?
Troszę mniejsze to może jakaś vectra, mondeo?
Warto też rozglądać się za bmw e34 w kombi:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wygląda dość przyzwoicie, silnik bezawaryjny, części za grosze, w lpg ekonomiczny
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

01 Sie 2013, 08:18

kirin88 napisał(a): Wezyrro napisał(a):ps dobrze jakby nie było francuskie ani włoskie :mrgreen:

i to lubię :mrgreen:

I znowu ten durny komentarz, brak słów. I jakżeby inaczej - znowu polecane BMW co się zaraz rozpadnie, litości...
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

02 Sie 2013, 01:48

dziękuje każdemu z was za wasze wypowiedzi i opinie :ok:

dodam jeszcze od siebie , że nigdy ja, ani ktokolwiek z rodziny nie miał auta z silnikiem diesla, nie twierdze, że taki silnik jest zły czy dobry aczkolwiek jak słyszę co się u moich znajomych psuje w takich silnikach i za jakie koszta, to nie raz kalkulując opłaca mi się posiadać silnik v8 a v6 to na bank i tą kasę co oni płacą za naprawy jakiś tajemniczych pompowtryskiwaczy, koł 2 masowych itp to mógłbym przeznaczać na paliwko :mrgreen:

Generalnie z chęcią bym śmigał dieslem, ale trochę obawiam się, że kupując auto w tej kwocie z dieslem, nie dość że wpitolę się w kosztowne naprawy, to będę mało bezpiecznie wyprzedzał ( każdy wie jak się jeździ w PL :mrgreen: )

z innej beczki ponoć 1.9 tdi były we wczesnych fazach produkcji na pompie i wtryskach i są w miarę tanie w utrzymaniu i ponoć bezawaryjne.

Jeżeli coś tylko namieszałem to mnie poprawicie :mrgreen:

Dzięki wam koledzy za podane propozycje, szczerze mówiąc część z nich brałem pod uwagę jak np bmw czy omegę ale nie wiem czy za tą kasę się nie rozpadną po dojechaniu nimi do domu albo szybciej jak arti123 napisał :mrgreen:

pozdrawiam
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Sie 2013, 06:24

Ja do Omegi jakoś nie mam przekonania,po zimie trzeba będzie napewno robić blacharke gdyż ruda ją strasznie lubi.
Co do 1.9TDI bezawaryjne są jednostki 90/110konne bo te z pompowtryskami są niestety kosztowne w naprawach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012