Poszukuję VW VI R

27 Sty 2014, 21:16

Witam serdecznie,

Jestem nowy na tym forum i liczę na Wasze rady. Było mi dane jakiś czas temu jeździć Golfem VI R, zarówno jak i STI oraz Evo. Oczywiście gościnnie :) Postanowiłem znaleźć coś w dobrej cenie. Z racji, że golf VI R jest autem z małym silnikiem, a o sporej mocy, chcę aby auto koniecznie było krajowe. Także oczekuję znikomego przebiegu i gwarancji oraz manualnej skrzyni biegów (chyba?). Moje oczekiwania spełnia tylko jedno ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Co sądzicie o tym aucie i cenie? Autem jeździłem, ma do wymiany tarcze co czuć przy ostrzejszym hamowaniu. Sprzedawca wydaje się być uczciwy, jednak nie sprzedaje tego auta za bezcen. Na szczęście wystawia fakturę, ale to wiele nie ratuje. Ode mnie nie macie Panowie nic, jednak odwdzięczę się jak tylko będę mógł. Liczę na Was oraz serdecznie pozdrawiam!
Szukamerki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 09 2003
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Różne auta firmowe

27 Sty 2014, 21:25

Ma zagłówki i dywaniki więc brać w ciemno :D A tak na serio to cena wydaje się z leksza zawyżona a przebieg ( mimo, że jest to auto "sportowe" ) podejrzanie niski
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Sty 2014, 21:42

ja bym nigdy nie zapłacił tyle za Golfa, nawet w full wersji
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Sty 2014, 22:00

Wiesz co bym wolal kupic zamiast przereklamowanego Golfa?
[link do Otomoto wygasł]
albo jeszcze lepiej
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sty 2014, 22:41

Wiesz co bym wolal kupic zamiast przereklamowanego Golfa?
[link do Otomoto wygasł] ... 52691.html
albo jeszcze lepiej
[link do Otomoto wygasł] ... 87145.html

Miodne Fordziki :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Sty 2014, 22:55

W grę Ford nie wchodzi. Napęd przedni, auto trzydrzwiowe i nie tak praktyczne jak Golf R, który ma możliwość zmiany twardości zawieszenie (odczuwalne). Potrzebuje auta, którym bezpiecznie odwiozę dzieciaka do szkoły, a do pracy pojadę tak jak lubię najbardziej. Czyli przepisowo! Poza tym 100 000 za auto bez gwarancji, większy przebieg i dwa lata starsze. Co do Golfa, dotarłem do informacji, że jeździła nim jakaś kobitka. Co więcej, w nawigacji same adresy w Austrii, Czechach, Niemczech. Sprzęgła nie spaliła. A i co więcej, wiecie ile auto średnio spaliło mi podczas jazdy testowej, która nie była niedzielną jazdą do kościoła? 12 litrów :) Jednak nadciąga mój budżet... Ile to auto według Was kosztowało w salonie? Z moich ustaleń wynika, że sporo straciło na wartości przez te półtora roku. Brać kredyt? :D
Szukamerki
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...
    30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...

27 Sty 2014, 23:06

Co do przebiegu, auto kupione było na kołach zimowych na przełomie listopada i października. Stało na parkingu Arvala ponad pół roku, właścicielce chyba zostało odebrane, lub została zwolniona. Przebieg podczas oględzin zleceniodawcy praktycznie taki sam, poza tym sprawdziłem auto w VW i jest pewne. Ale czy to znaczy, że płacić 130 000 zł brutto za nie?
Szukamerki
Nowicjusz

27 Sty 2014, 23:15

Strzelam, że nówka kosztowała ~170-180tyś
mike
Moderator
Awatar użytkownika