Poterminowa rejestracja motoroweru

26 Cze 2011, 01:22

Witam serdecznie... Mam pare pytań odnosnie poterminowej rejestracji motoroweru... Wcześniej jednak chciałbym opisać trochę mój przypadek... Mianowicie: w czerwcu 2010r zakupiłem motorower lecz z prywatnych przyczyn musiałem wyjechać za granice i nie zdążyłem przerejestrować pojazdu... jedynie go ubezpieczyłem... posiadam umowę kupna-sprzedaży oraz dowód rejestracyjny... kupiłem pojazd zarejestrowany na 50ccm lecz tak naprawdę jest 80ccm xD w dowodzie wpisany jest przegląd bezterminowy lecz dowiedzialem sie ze chcąc teraz przerejestrować pojazd musi byc przeglad:D niestety nie posiadam odpowiedniego cylindra (50ccm) :P
Chciałbym sie dowiedzieć jak to wygląda ze str prawnej... czy poniosę jakąś kare za nie terminowe przerejestrowanie?? czy bd musiał robić przegląd aby go przerejestrować?
Bardzo proszę o odpowiedź... Z góry dziękuje za pomoc...:)
PS. Jestem nowy na tej stronie:D jeśli nie trafiłem w odpowiednie forum proszę o przeniesienie.
martin1039
Obserwowany

26 Cze 2011, 10:40

martin1039 napisał(a):czy poniosę jakąś kare za nie terminowe przerejestrowanie?? czy bd musiał robić przegląd aby go przerejestrować?

Zadnej kary nie bedzie,bynajmniej nie ma nic na ten temat w obecnych przepisach na temat rejestracji pojazdow.Niestety ale zeby go zarejestrowac musisz jechac na SKP i wykonac BT .Bez waznego BT nikt Ci go nie zarejestruje.Przepisy w tym temacie zmienily się w 09.2009r.....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Cze 2011, 11:01

Ps.Po tej dacie co podałem wyzej motorower podlega BT co 2 lata...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Cze 2011, 15:55

Dzieki sliczne za pomoc...:) kamien spadł mi z serca hehe xD Pozdrawiam:))
martin1039
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ZOE Riviera - seria limitowana
    Seria limitowana Riviera została opracowania na bazie wersji Intens wzbogaconej o ekran dotykowy EASY LINK 9,3”, funkcję Easy Park Assist oraz kamerę cofania. ZOE Riviera jest natychmiast rozpoznawalne po nowym kolorze ...
    Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...