Potrzebna porada Panowie forumowicze:-)

20 Wrz 2011, 23:35

Witam Panowie!
Mam obecnie duzy problem bo szukam wlasnie samochodu dla siebie.
Autko bedzie sprowadzane z DE juz znalazlem wiele ogloszen tylko teraz ktory bedzie najtrafniejszym wyborem,auta sa w automacie i serwisowane max 2-reka i oryginalne przebiegi.
Tylko teraz mam naprawde bol glowy wiec moze cos doradzicie :D

Modele:

-Audi A8 4.2 rok 99
[link do mobile.de wygasł]
-Lexus GS 3.0 rok 98
-Audi A6 2.4-2.8 rok 99
-Chevrolet Evanda 2.0 rok 05
-Opel Omega B 2.0.2.5 rok 98-99

Wiem ze modele sa rozne i marki odbiegaja od siebie ale poprostu takie autka byly by dla mnie oki.Dziekuje za podpowiedzi.
acer1984
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Miejscowość: berlin

21 Wrz 2011, 14:30

Zdajesz sobie sprawe ze za takiego Lexusa czy A8 co dales, bedzie akcyza 18,6%?
Oraz fakt ze serwisowanie A8 czy Lexusa GS300 nie bedzie taki sam jak w przypadku 1-szego lepszego kompakta? Lexus Gs300 czy A8 to super autka, jak chodzi o te 2 to bym byl bardziej za Lexusem, tylko jak kupisz cos po dzwonie, to juz w ogole mozesz trafic na worek bez dna.(a jednak 10 letnie i starsze autka, zwykle po jakis przygodach sa, mniejszych czy to wiekszych, konieczne jest sprawdzenei takiego auta bardzo dokladnie, miernik lakieru i stacja kontroli pojazdow to konieczne minimum + do tego najlepiej tez ASO)

Volvo S80 czy Rovera 75, kupisz w duzo lepszym roczniku, niz np A8 czy GS300, a tez w miare duze i nawet fajne autka.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

21 Wrz 2011, 15:27

Tak wiem akcyza bardzo droga:-(ale wiesz czasami oczy kupuja a nie rozum:-)
A co sadzisz o Chevrolecie Evanda bo slyszalem duzo dobrego o tych autkach zreszta ponoc nastepca leganzy,powiem tak ja jak juz kupuje to na dluzej i kazde auto traci z ceny i trzeba inwestowac.
Moze poszukam jeszcze zadbana A6 z silnikiem 1.8 albo jak bedzie to 2.0 benzynke w automacie wtedy bedzie taniej o akcyze.A jesli chodzi o Volvo mialem kiedys S60 a rover 75 jest fajny ale nie przyciaga mojej uwagi zbytnio i troche malo miejsca w srodku bo jezdzilem.Ogolnie ogladalem juz 35 samochodow i kazdym jezdzilem dlugo by wymieniac:-)
acer1984
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Miejscowość: berlin

21 Wrz 2011, 15:31

Nie wiem nic o Evadzie, ale A6 tez jakies mega duze w srodku nie jest, Merc W210 jest dosc spory w srodku(typowy dupowoz, kanpkowe fotele i takie tam).
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...
    Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...