Potrzebny schemat Mercedes Sprinter CDI 311 rok 2004

23 Cze 2021, 21:43

Hej, zdaję sobie sprawę, że dostanę zaraz po uszach...., ale jest taka sprawa i takiego kalibru z Mercedes Maxi 2004 rok blaszak, (obecnie 3 miejsca z przodu) chcę wpakować fotele, aby było 6 miejsc. Pytanie, zanim rozkręcę wszystko i zacznę grzebać i zgadywać... ma ktoś dokumentację lub inne propozycje, albo dekoder VIN ,który prawdę powie, czy mam miejsce na śruby na dodatkowe kanapy z tyłu ? tzn. na obecnej pace??? chodzi mi o to, czy są w podłodze zakryte np. plastikową zaślepką. (czego bym sobie życzył) Wiem, pytanie zdaje się być naiwne, głupie i leniwe, ale grzebie całe dwa dni i nic nie znalazłem, żeby się czegoś dowiedzieć po prostu pytam Was. Plan jest taki: ponieważ są trzy miejsca z przodu, chcę finalnie zmontować coś takiego 2x przód, 1x dwójka i 1x trójka. Obecnie jest przykręcona do podłogi płyta (sklejka), jakoś nitowana, napaćkane jest trochę.
DanielSprite
Nowicjusz

23 Cze 2021, 23:19

jeżeli był to blaszak to nie ma dziur na śruby, musiałbyś wiercić i dawać nakrętki od spodu, kwestie prawne pomijam bo raczej masz świadomość że ''tak byc nie może''
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Cze 2021, 20:42

W sumie nigdy nie było tam siedzeń, ale jak tego szukać po papierach, instrukcjach to mnie interesuje bardziej, zawsze znajdę czas na to by go wybebeszyć. Kolejna sprawa - jest szansa, (możliwość - brzmi lepiej), aby auto takie rejestrować, wymóg ... zaślepione miejsca na montaż i jeszcze kilka innych spraw, które dodatkowo trzeba ogarnąć. Twoja odpowiedź nie wniosła nic nowego, bo dla mnie i nie tylko potrzebny jest jakiś papier cokolwiek co może zasugerować, że można zrobić to i owo jak fabryka pozwoliła. Pzdr.
DanielSprite
Nowicjusz

24 Cze 2021, 23:37

a na co fabryka pozwoliła? fabryka produkuje i tak jak zostało wyprodukowane tak ma być i tego nie zmienisz, możesz sobie zrobić z osobówki ciężarówkę za 1000 zł ale na odwrót już to tak nie działa. Nie bardzo rozumiem czego chcesz szukać w papierach czy instrukcjach? gdzie wiercić dziury czy co?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Cze 2021, 17:09

więc tak... żeby nie było chaosu w wypowiedziach: zajmuje się przebudowami na kampery takie bazy jak LT i Sprinter i inne. Zwykle klient jak zostawiał mi auto miało siedzenia z tyłu więc ok, bez bólu, natomiast w zeszłym roku przerobiłem busa VW LT LWB MAXI na kampera i zrobiłem przegląd, żeby mógł klient go sobie rejestrować, czyli już kampera z siedzeniami, których w oryginale przed przebudową nie posiadał (fotele z tyłu) za to miał miejsca na śruby (fabrycznie) tzw. na mocowanie foteli i były zaślepione, do których wkręciłem te nieszczęsne fotele. To ten sam problem co mam obecnie. W LT - ku w Vin miałem info. o możliwości montażu siedzeń tu w Sprinterze tego nie mam. Tego Sprintera nie mam u siebie więc nie wiem, czy takie fabryczne otwory posiada, mam Vin itd, ale z niego nic mi nie wiadomo dlatego to pytanie o instrukcję, albo rysunek techniczny, albo cokolwiek zanim rozgrzebie komuś auto i będę szukać tych fabrycznych otworów, ten busik był anglikiem i został przerobiony na nasze drogi i fabrycznie posiadał on miejsca, mocowania i inne na tak zwaną przekładkę, teraz mnie interesuje czy ma też wydzielone otwory pod siedzenia, jak to sprawdzić bez auta mam DR, VIN.
DanielSprite
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...
    Samochód z napędem alternatywnym - Hyundai IONIQ
    Hyundai IONIQ został zwycięzcą Plebiscytu Fleet Awards Polska 2017 w kategorii "Samochód z napędem alternatywnym". To kolejna w Europie nagroda dla unikatowego modelu IONIQ, który jako jedyny samochód ...