Potrzebny sprawdzony elektryk w Łodzi (Audi, czujniki parkowania)

11 Sty 2018, 19:51

Cześć!

W zakupionym z drugiej ręki Audi nie mam czujników parkowania — nie sprawdziłem tego, bo auto było skądinąd tak dobrze wyposażone, że nie wpadło mi do głowy, że może czujników nie mieć :). Ponieważ żona nie może się obyć bez czujników, czy ktoś może polecić dobrego elektryka, który zainstaluje czujniki parkowania w Audi i nie uszkodzi auta bardziej niż to konieczne? Dzięki.
podstawek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 05 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

11 Sty 2018, 20:12

Musisz najpierw przejrzeć sobie zestawy czujników jakie są dostępne i przeznaczyć na to jakiś budżet. Potem wybrać kupić, a sam montaż nie jest trudny ale trzeba trochę czasu na to poświęcić żeby zrobić to dobrze. Jak nie chcesz się w to bawic to kazdy elektryk pewnie ci założy takie czujniki waro jednak żebyś rozejrzał się i zobaczył jakie będą Ci pasowały.

Czujniki możesz mieć pod kolor auta nie wiem jaki masz ale w czujnikach przeważnie jest kilka do wyboru. Mogą być takie tylko piszczące lub z wyświetlaczem. Te drugie wymagają więcej pracy żeby zamontować wyświetlacz gdzieś z przodu przy desce.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...
    Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...