Potrzebuje porady. Co z tym zrobic?

13 Sty 2010, 22:13

W piatek jak wracalem z pracy zatrzymalem sie jak zawsze rpzy sklepie koles ktory wyjezdzal uderzyl mi swoim samochodem w drzwi i zagial i do tego uciekl,dowiedzialem sie gdzie mieszka,pojechalem do niego tego samego dnia,i od razu sie przyznal i spytalem czy wzywamy policje czy sie dogadujemy,bez wahania powiedzial ze sie dogadujemy i powiedzial ze zaplaci bylem sie pytac ile takie cos bedzie kosztowalo,powiedzieli mi 350zl. Niestety koles nie chce mi dac tych pieniedzy bo uznal ze to za duzo. Co zrobic? Czy moge zadzwonic na policje skoro minelo 5 dni i powiedziec co jest grane ze koles mi uciekl i chcial sie dogadac a teraz probuje sie wymigac. Prosze o wasza pomoc
WOJCIECH
Początkujący

Miejscowość: Kutno

14 Sty 2010, 00:43

Idziesz na policję i to biegiem, bo jak facet zdąży wyklepać swój samochód to będzie za późno.

A tak na marginesie. Koleś uderzył w Ciebie i zwiał, a Ty chciałeś się z nim dogadać? To od razu widać, że nie ten typ co po dobroci odda z kieszeni 300 zł.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Sty 2010, 13:34

Z takimi nie ma się co szczypać, trzeba było od razu powiadomić policje.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

14 Sty 2010, 20:33

Ja jak do niego pojechalem to mowilem to dzwonimy na policje a on przeciez mozemy sie dogadac no i powiedzial ze zaplaci a teraz kombinuje powiedzial ze w poniedzialek da mi ostateczna odpowiedz czy mi zaplaci czy sam zaproponuje jakis warsztat ktory mi to zrobi taniej,z tego co sie dzis dowiedzialem to koles podobno nie ma prawka,no ale poczekam do poniedzialku
WOJCIECH
Początkujący

16 Sty 2010, 11:44

Taki czekanie jest tylko na Twoją nie korzyść.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

16 Sty 2010, 20:02

PrezesArtek napisał(a):Taki czekanie jest tylko na Twoją nie korzyść.

Tak wiem,zle zrobilem ze od razu n ie wezwalem policji teraz musze czekac,do poniedzialku jeszcze dwa dni.
W poniedziałek wieczorem napisze wam co postanowil.

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 17:36 ]
Wczoraj nie miałem czasu żeby napisać wiec robię to dziś. Koleś powiedział ze zapłaci 300zł. Teraz mi pozostało wstawić samochód do blacharza
WOJCIECH
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy SUV-y zdetronizują kombi?
    Rynek samochodowy w Polsce od kilku lat przechodzi prawdziwą transformację. Istotny staje się nie tylko rodzaj silnika poszukiwanego auta, zmieniają się także preferencje dotyczące jego typu. Jak wynika z raportu serwisu ...