Potrzebuję trochę informacji - zakup nowego samochodu

06 Lis 2017, 23:58

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem forum iż posta powitalnego można łatwo się dowiedzieć, że jestem technicznym analfabetom pojazdowym, dlatego zwracam się z pytaniem.
Panowie, otóż kończy się rok nowe samochodu debiutują starsze tracą an wartości i tym sposobem trafiam na ogłoszenia o sprzedaży w220 w kwotach między 15-18tys zł - mowa tu o ben+gaz. Warto uderzać w et samochody?
Od zawsze chciałem go mieć i teraz wydaje się w zasięgu ręki. Mercedesami jeżdżę od jakiegoś czasu. Miałem w202 2.0D, miałem w210 2.2CDI obecnie mam W202 2.5TD kombi. Pada mi skrzynia biegów - nie chcę naprawiać chce pójść dalej maksymalny możliwy komfort do 20.000zł, ale nie chce też kupić S'ki z airmaticiem do wymiany na start. jestem trochę gadżeciarzem stad moje zainteresowanie W220, ale może jednak zrobic krok w tył i spróbować sił z w211 lub w ogóle inna marka? Dodam tylko, ze mam własnego magika od Mietków, więc trzymanie pojazdu w dobrym stanie raczej nie jest problemem
mysticmarioo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Mercedes W202
Silnik: 2,5TD 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

17 Lis 2017, 15:21

Ten model znajduje sie na liscie najgorszycu aut,z klasa S to auto nie ma nic wspolnego,rdza,awaryjna mechanika itd.itp.Jest to najgorszy model wspolczesnych Mercedesow,odpusc go sobie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lis 2017, 00:16

tez wlasnie doczytalem tego typu opinie. Problem w tym, ze w211 tez ma slabe opinie nie wiadomo za co sie brac...
mysticmarioo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Mercedes W202
Silnik: 2,5TD 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

18 Lis 2017, 03:48

Jesli W11 to tylko po 2006r benzyna,czyli 204 KM,231KM, i 272 KM,to jest juz koniec polecanach benzyniakow.Sa oczywiscie tez dobre i polecane diesle z tych malopojemnosciowych ale wiadomo z duzym przebiegiem .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...
    Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...