Poważny problem ze skrzynią BIEGÓW!!!!!

07 Lut 2007, 15:18

Kupiłem kilka dni temu auto w Niemczech,przyjechałem nim na kółkach do Polski i wziąłem się za rutynowy przegląd. Ku wielkiemu zdziwieniu w skrzyni nie było prawie nic oleju, załamałem sie tym bardziej że przejechałem nim ponad 1000 km, a nie wiadomo ile wcześniej jeździł bez oleju. Pomimo to skrzynia pracowała bez podejrzeń. Natychmiast dolałem oleju i po kilku kilometrach zaczął sie dramat, biegi szczególnie 1 i 2 nie chcą wchodzić, 3 i 4 jeszcze jako tako, Proszę o pomoc, czy to koniec mojej skrzyni biegów, czy mozna coś z tym jeszcze zrobić, Dziekuje za fachowe rady!!!
johnbil
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • 07 Lut 2007, 16:02

A jaki to olej wlałeś ?
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

07 Lut 2007, 16:09

olej przekładniowy BP, pytałem w sklepie, mówili że bardzo dobry kosztował 21 zł za litr
    johnbil
    Nowicjusz

07 Lut 2007, 19:46

Co to za samochód ?
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

08 Lut 2007, 22:17

nissan serena 1,6
    johnbil
    Nowicjusz

09 Lut 2007, 22:14

OK, dzięki panowie sprawa się wyjaśniła. Olej który wlałem to mineralny, zmieniłem dzisiaj na syntetyk i skrzynia pracuje należycie .
    pozdrawiam
    johnbil
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik R110 – Renault ZOE
      Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...