REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To najczęściej efekt wosku z myjni samochodowej. Bardzo ciężko go usunąć z szyby. Dlatego myjąc samochód na myjni powinno unikać się lania go na przednią szybę.Myrolq1 napisał(a):Przy wolnym wachlowaniu wycieraczek smugi od razu nie znikają zostają na dłuzszy czas, wygląda to na efekt jakbym jakiś tłuszcz rozsmarowywał po szybie i ciężko to znika
Zobacz jakie masz tam wycieraczki bo może można kupić same gumy (dobre kupisz do 20zł) i wymienić. Ja już nie raz tak robiłem i polecam. Jak oczywiście nie wiesz kiedy były one wymieniane to warto o tym pomyśleć.Myrolq1 napisał(a):Wymiana piór w wycieraczkach to dobry pomysł?
MotoAlbercik napisał(a):Ja kiedyś miałem podobnie, z tym, że smugi które powstawały znikały po kilku sekundach. Ale podczas ciągłej pracy smugi były cały czas i nie dało się jechać. Co ciekawe, były one tylko po stronie kierowcy. Po stronie pasażera były, ale o wiele wiele mniejsze. Problem ustąpił po zmianie wycieraczek. Całych. Prawdopodobnie docisk wycieraczki do szyby był słaby. Może u ciebie będzie to samo.