Witam pochwaliłem się ze nie mailem żadnych problemów z moja astra g 1.6 8v do wczoraj,przejechałem 100metrow i auto zgasło nie chciało zapalić..;/kreci a nie zaskoczył zaprowadziłem do mechanika wjechał na warsztat z początku myślał ze przestawił się rozrząd ale okazało sie ze to nie to.i postał w cieple diagnoza słabe paliwo i przymarzło.i moje pytanie czy to jest normalne??druga sprawa to głośno motor pracuje Ciśnienie sprężania po kolji od rozrządu 9.9.11.7.chcialbym cos z tym zrobic nie wymieniając pol silnika.tzn ze ktos podejdzie po sprawdza.a nie moze to.moze to.trzeba kupic to.to i jeszcze to a potem się okaze ze na darmo pokupowałem to wszystko.ma ktos jakis pomysl?a ma na to jakiś wpływ katalizator(moze zapchany albo co)??z góry dziękuje za odp.pozdrawiam
Kolego za bardzo chaotycznie opisałeś całą sytuacje:/ nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi:/, zapytaj mechanika od kiedy w temp -10 marznie paliwo?? chyba gość coś Ci wciska:/ owszem jakbyś miał wode w baku i pompka ją pociągła to może zamarznąć ale nie paliwo!! czyli jak auto w cieple postało to zapaliło??
tak bez problemu auto odpaliło jak postalo na cieple.i nie ma z nim problemu.u.kiedys juz tak miałem ze wjeżdżałem w jakaś ulice nagle zgasną.i kręciłem.kreiclem nic i dopiero po 10 minutach meczenia załapał(2 razy tak miałem ale sie obyło bez mechanika).a teraz musiałem na warsztat auto holować.a zawsze jak mi sie tak dzialo mialem wrazenie jakby auto zalewalo.Kolego co moze byc przyczyna??z gory dziekuje za odp
no jeszcze diesel to bym zrozumial ale benzyna? nie ma opcji. musisz bardziej poszukac przyczyny. np czy w czasie awarii jest iskra? moze jakis czujnik wilgotnieje. no i sprawdz czy dochodzi paliwo. Jak to sprawdzisz i bedzie ok to bedziemy myslec dalej
Witam po tamtej awari nie ma śladu.i to raczej na 100% benzyna bo nawet samochód nie chciał przyspieszać .zalałem teraz 20 litroow na lukoilu i jest ok.i motor ciszej chodz.ale zrobilem trase do kielc 110km w jedna strone.czyli w dwie ponad 200.a pod korkiem od oleju nadal masło miałem nie wiem co sie dzieje.co moze byc przyczyna??wiem ze jak samochód nie dogrzany tak może się dziać ale po takiej trasie??a wtym przypadku??
BMW ActiveHybrid 3 Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...
GT86 w specjalnej wersji Black Limited Był rok 1986. W radiu leciało Europe i utwór The Final Countdown, a w Azji z fabryk wyjeżdżały kolejne egzemplarze Toyoty AE86 Sprinter Trueno GT Apex w limitowanej wersji Black Limited. W hołdzie temu modelowi japoński ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.