Prawdziwie sportowe auto, a nie z wyglądu - cena 50-90 tys.

22 Kwi 2012, 18:37

Dzięki za zainteresowanie, też myślałem nad Megane RS, ale 2 drzwi ;(

Sirocco naprawdę powala swoim wyglądem (na żywo :D), ale tu nie o to chodzi, przede wszystkim jest za słaby i ma 2 drzwi.

Pkierownik:
- Golf R i GTI
- Focus ST
- Audi S3

Mocą są podobne, teraz które będzie najmniej awaryjne, najmniej paliło i najtańsze części. Jeśli chodzi o wygodę to z A3 byłem zadowolony, więc w VW będzie podobnie, a jak z Focusem to niewiem.
hipekXD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 2011

22 Kwi 2012, 19:02

Najmniej będzie palił GTI. Najwięcej S3 i ST z racji większej pojemności. Najbardziej awaryjny będzie ST ale zarazem najtańszy w utrzymaniu. Najmniej będzie palił GTI i będzie najtańszy w utrzymaniu. Najbardziej wypośrodkowaną opcją jest R.
pkierownik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 2010

22 Kwi 2012, 19:15

Dzięki, czyli biorę GTI lub R (lepiej zawsze mieć wybór)

A z dostępnością części do tych dwóch będzie tak samo? Bo ogólnie GTI jest chyba popularniejsze, więc więcej części powinno być.
hipekXD
Nowicjusz

22 Kwi 2012, 20:20

VW Polo GTI - za te cene kupisz nowke prosto z salonu, na feldze detroit, z climatroniciem, panoramicznym dachem, biksenonami itp.

DSG + 180 koni przy masie tego auta robi setke w 6,8 sek. Golf GTI w manualu wymieka, w DSG zrobi podobny wynik - a cena sporo wyzsza.
reithan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 07 2010
Auto: Mercedes CLK, 2.7 CDI, 170 KM

22 Kwi 2012, 20:35

reithan napisał(a):VW Polo GTI - za te cene kupisz nowke prosto z salonu, na feldze detroit, z climatroniciem, panoramicznym dachem, biksenonami itp.

DSG + 180 koni przy masie tego auta robi setke w 6,8 sek. Golf GTI w manualu wymieka, w DSG zrobi podobny wynik - a cena sporo wyzsza.

Popieram a w dodatku mina goscia w audi lub bmw kiedy zostaje objechany bezcenna :mrgreen:
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

22 Kwi 2012, 20:39

A może Octavia RS?Tutaj dopiero będa mieli mine panowie z BMW czy Audi jak ich Skoda objedzie :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...

22 Kwi 2012, 20:43

Octavia odpada - 200 KM przy tej masie to za mało, octavia będzie szybkościowo porównywalna z moją A3, którą teraz mam.

Polo jest dla mnie za małe - golfy to takie minimum :)
hipekXD
Nowicjusz

22 Kwi 2012, 21:08

Jeszcze mi do głowy przyszedł focus RS,prawdziwa petarda 300km
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

22 Kwi 2012, 21:48

@reithan- jasne wciskaj mu polo z 1.4 TSI 180km w którym po 5 tyś km pękają tłoki. To jest najgorszy silnik jaki teraz można dostać.

@vwmaniak- zapomnij by poniżej 100 000 dostać focusa rs. Chyba że bitego w pył.
pkierownik
Nowicjusz

23 Kwi 2012, 14:23

Tak w ogóle to dzięki za rady i myślę, że najprościej będzie zamknąć temat, bo pisze sportowe auto, a Polo i Skoda będzie wolniejsze od mojej A3 :D

Dzięki za rady i już napisałem co będę miał na uwadze :)
hipekXD
Nowicjusz

24 Kwi 2012, 11:22

Najfajniejsze jest kiedy ludzie szukają niemożliwego.
Ktoś szuka "prawdziwie sportowego samochodu" ale musi mieć 4 drzwi.
"Przerażają mnie koszty Subaru STI, więc chyba wolałbym Lancera" - Chłopie - STi to można powiedzieć samochód seryjny nie manufaktura jak Evo Mitsubishi, które w porównaniu do STi są dużo droższe w utrzymaniu. Koszt ich części zamiennych jest dużo wyższy, spalanie również - to 300 konna czteronapędówka z dwulitrowym turbo - ty naprawdę sądzisz że w mieście jakimkolwiek samochodem o tej mocy i charakterze skrzyni spalisz poniżej 17- 22l/100 jeżeli "lubisz przycisnąć"? Ile ty zamierzasz robić km że uważasz, że głównym czynnikiem są koszty paliwa. W takich autach za przeproszeniem na to się s.. bo to drobne w porównaniu do kosztów klocków olejów (wymienianych co parę tysięcy), łożysk, opon itd. Koszt kompletu klocków i tarcz hamulcowych do naprawdę sportowego samochodu - 350Z to 10 tysięcy złotych. Porównaj to do ceny tych części dla Infinity 35, które bazuje na tej samej płycie i zobaczysz różnicę kosztów części dla samochodu sportowego a zwykłego o podobnej konstrukcji. Zakup samochodu za 50 tysi o mocy ponad 250 km gdzie samochód ten ma być "naprawdę sportowy" (bo w limuzynie to żaden wyczyn), który użytkowany ma być jak zwykły kompakt i to na poziomie jego kosztów to mrzonki.
Samochód sportowy to nie po prostu auto o dużej mocy.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

24 Kwi 2012, 11:30

a co powiesz o Nissanie 350 Z ??? świetne się prowadzi, zapas mocy, do tego nieźle wygląda :
[link do oferty na Allegro wygasł]

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

24 Kwi 2012, 11:55

Panowie nie siejcie zamętu. Już kolegę naprostowaliśmy że tak naprawdę to on nie chce sportowego samochodu:)
pkierownik
Nowicjusz

24 Kwi 2012, 12:14

No właśnie stanęło na usportowionym Golfie Gti jako złotym środku :D więc nie bulwersujcie się i nie siejcie zamętu tymi Nissanami i Lancerami :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

25 Kwi 2012, 15:25

Pkierownik - to golf R nie jest sportowy? :D
Za dwa dni jadę po taką ładną niebieską R-ke
hipekXD
Nowicjusz