Prawo jazdy B1 - jakimi autami można jeździć?

13 Kwi 2010, 18:46

A to się opłaca niż bez prawka tylko 300 zł :razz:
Focus95
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

21 Kwi 2010, 16:28

NA POCZĄTKU TO WITAM WSZYSTKICH
przeczytałem dokładnie to co piszecie i prawku B1
nie ma racji ten kto sądzi ze kupi sobie daihatsu cuore i będzie sobie śmigał do woli!!!
niech już szykuje się do płacenia mandatów a nawet cofnięcia uprawnień...

cuore wprawdzie ma masę całkowitą do 550 kilo ale trzeba jeszcze dodać masę kierowcy, ew. bagażu i paliwa...
nadmienię że w Katowicach było takie autko w WORDzie i dyrektor już poleciał a osoby które na tym pojeździe miały zdane prawko mają cofnięte uprawnienia.

jedyne autka do poruszania się po Polsce na prawo jazdy kat. B1 a za nie długo AM to takie marki jak AIXAM, MICROCAR, LIGIER
chętnie udzielę więcej informacji ponieważ jestem dealer'em microcar'a na Polskę.
posiadam takie auta również używane. proszę o kontakt.
pozdrawiam
MICROCAR
AIXAM
LIGIER

AUTO DLA 14-LATKA KAT. B1 i AM
ZAPYTAJ MNIE
dandelo
Nowicjusz

Miejscowość: SZCZECIN

22 Kwi 2010, 09:50

Cytuje ze strony amigo.lublin.pl :
"Zgodnie z artykułem 88.2 ustawy Prawo o ruchu drogowym prawo jazdy kategorii B1 uprawnia do kierowania trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg, z wyjątkiem motocykla. "

"Zgodnie z ustawą Prawo o ruchu drogowym (art.2, pkt 53) masa własna to masa pojazdu z jego normalnym wyposażeniem, paliwem, olejami, smarami i cieczami w ilościach nominalnych, bez kierującego."

Wiecej chyba nie trzeba?
Ostatnio edytowany przez DrozdZ, 22 Kwi 2010, 23:06, edytowano w sumie 1 raz
DrozdZ

23 Kwi 2010, 19:23

A gdy będę miał zrobiony kurs na B1 i zdam prawko na tą kategorię, to później gdy będę chciał robic kategorię B, to muszę robić kurs, czy wystarczy, że zrobię go raz?
Z tego co wiem, to kurs na kategorię B1 odbywa się na normalnych Mitsubishi Colt.
Kamcio007
Nowicjusz

Miejscowość: RbK

18 Paź 2010, 17:44

Ł.B
lukaszek922
Nowicjusz

Miejscowość: Stargard

20 Paź 2010, 21:02

Drozd
dobra robota z tymi przepisami rozjechałeś człowieka.
Jak wiadomo człowiek całe życie się uczy.

Tak trzymać

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

22 Sty 2011, 00:58

Moim zdaniem robienie tej kategorii jest całkowicie nieopłacalne.Lepiej wykazać trochę cierpliwości i później zrobić normalne B
Undertaker
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

22 Sty 2011, 23:18

Kamcio007 napisał(a):A gdy będę miał zrobiony kurs na B1 i zdam prawko na tą kategorię, to później gdy będę chciał robic kategorię B, to muszę robić kurs, czy wystarczy, że zrobię go raz?
Z tego co wiem, to kurs na kategorię B1 odbywa się na normalnych Mitsubishi Colt.

to wtedy masz juz egzamin praktyczny tylko i nie zdajesz teorii
mariusz
ontegoniewie91
Początkujący

Miejscowość: siedlce
Prawo jazdy: 07 09 2009
Auto: opel astra 1.7d