Witam
Słyszałem ostatnio w radiu że osoba która ma 18 lat i zrobiła prawko kat. B to przez pierwsze 2 lata za dwa wykroczenia jest skierowana na jakiś kurs, ale policji się to nie spodobało i złożyli propozycję aby przez 2 lata jeździć z osobą doświadczoną (mającą 5 lat prawo jazdy). Weszło to, czy tylko tak postraszyli??
jeszcze nie weszło, także jeżeli zdałeś/łaś egzamin przed wejściem tej ustawy w życie to nie musisz się martwić, podobno coś ma wejść po nowym roku, ale nie wiem dokładnie, mogę opierać się tylko i wyłącznie na informacjach z mediów.
a ja mam pytanie
wyjezdzilem juz prawie wszystkie godziny
instruktor mi mowil zebym przyniósl mu dokumenty (ksero paszportu potwierdzenie zameldowania i zdjecie) nie zapomnialem o czyms?
i jak ja mu to przyniose i on wypisze mi te papiery na egzamin to musze placic przez bank za egzamin i dopiero wtedy ustalac czy moge na miejscu w wordzie zaplacic?
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Czarny czy biały? odpowiednie kolory ubioru dla motocyklistów Część zdarzeń drogowych i wypadków z udziałem motocyklistów jest związana z trudnością w zauważeniu przez kierowców tych uczestników ruchu na drodze. Kluczowa jest oczywiście wielkość motocykla, ...
mówiłem czysto teoretycznie, że jeżeli masz dowód tymczasowy, osobisty, który można mieć grubo przed 18stką nie potrzebujesz paszportu i świstka o zameldowaniu.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.