Prawo jazdy - za którym razem zdaliście?

17 Paź 2006, 15:54

Ja zdałem za drugim razem (ale teraz są inne zasady - godzine mnie gość trzymał na mieście). Staż? Hmm... Odbieram we wtorek (tj. 24.10.06r.) :P
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno (Sląśk)

17 Paź 2006, 22:52

A B od 89r za pirwszym razem i C od 92r też za pierwszym razem
oliwer
Początkujący

Miejscowość: dolnośląskie

19 Paź 2006, 20:16

B od stycznia '98
teoria za 1-szym podejściem
jazda za trzecim... wcześniej już prawie trzy lata jeździłem... :oops:

staż? hmmm... jakiś czas pracowałem jako kierowiec... 1mln km za mną... jedna stłuczka z mojej winy (trzy autka uszkodzone, w tym jedno do kasacji), dwa razy jako poszkodowany...

NIGDY NIE WSIADAM ZA KÓŁKO PO WYPITKU!
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

09 Lis 2006, 10:28

Witam,
Nie bede zakładał nowego tematu, bo to się tyczy prawka.
Chciałem Was prosić o taką nietypową radę. W tym tygodniu mogę zacząć przepisowo kurs na prawko. Już bym zaczął robić, ale mój kolega, który też może robić kurs w najbliższych dniach powiedział, że przeklada to na wiosne, i mi też tak radzi, bo w zimie jest bardzo cięzko. Biję się teraz z myślami, bo strasznie mnie do tego ciągnie, ale z drugiej strony może faktycznie lepiej bedzie po zimie. Chciałbym Was prosić o rade,czy ktoś z Was robił kurs w zimie i może coś więcej na ten temat powiedzieć? Może to takie głupie troche :oops: :roll: , ale proszę Was o poradę.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

09 Lis 2006, 11:58

Napewno będzie nieco trudniej, lecz myśle, że poprostu trzeba troszkę więcej uwagi zwracać na inne pojazdy. Ale i tak odradzam brania się teraz za kurs ponieważ do świąt nie zostało dużo czasu więć twoje jazdy będą odbywały się z dłuższymi przerwami. Zaczął bym po nowym roku, a może wtedy też spadną nieco ceny kursów.... :lol:
Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

05 Lip 2007, 02:25

Ja tak skromnie dodam, że ja za 1 :PP
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

05 Lip 2007, 10:58

Ja też za pierwszym. Ale po 4 miesiącach wymieniłem na Angielskie :mrgreen: Bardziej mi kolorystyka pasuje :mrgreen:
DFireCrow

05 Lip 2007, 11:37

hehe:D a na angielskim prawku można jeździć w polsce?
Jak tam wyglądają egzaminy ? Jakie auta ?
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

05 Lip 2007, 12:19

Piter napisał(a):hehe:D a na angielskim prawku można jeździć w polsce?
Jak tam wyglądają egzaminy ? Jakie auta ?
Pozdrawiam

Ja nie musiałem zdawać żadnych egzaminów, wymieniłem drogą najprostszą, pocztową, poprzez DVLA. Tak, można na Angielskim prawku jeździć w Polsce, bo to dokument Europejski. Auta, dużo lepszej jakości niż w Niemczech, zwłaszcza Fordy lepiej klepią niż w Niemczech. A egzaminy... Można iść na drogi kurs prawa jazdy, lub płacić wyższe ubezpieczenie, wysłać aplikację na prawko tymczasowe i jeżdzić pod okiem kierowcy z kilkuletnim doświadczeniem (hm, minimum albo 2 albo 3) i po przejechaniu odpowiedniej ilości mil, godzin, nieważne czego, jak młody kierowca czuje się na siłach to idzie na egzamin pisemny, a poźniej zdaje jazdę po mieście.

P.S. Wbrew pozorom wygodniej jeździ się po lewej stronie jezdni!
DFireCrow

05 Lip 2007, 22:18

Pierwszym razem.Prawo jazdy już od 9 lat ponad milion sie przejechało. Kilka samochodów już sie poznało.
Ostatnio edytowany przez Łukasz789, 28 Lip 2007, 14:53, edytowano w sumie 1 raz
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

05 Lip 2007, 23:10

Wygodniej po lewej stronie jezdni ?
Jak ja jechałem anglikiem...to mialem problem, trzymałem sie kraweznika w Polsce :PP
Co o tym powiesz ?:P
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

05 Lip 2007, 23:49

Bo nie wyczułeś auta, i tyle... na to trzeba trochę czasu, jakiś tydzień, nawet mniej.... Jak byłem po kilku miesiącach spowrotem w Polsce, nie miałem żadnych problemów z jazdą po prawej, ale było mi jakoś niewygodnie.... W systemie ruchu lewostronnego prawa ręka cały czas trzyma kierownicę, a lewa zmienia biegi, włącza migacze, bawi się radiem, i robi w ogóle wszystko, co w systemie prawostronnym robią obie... Byle do Australii....
DFireCrow

06 Lip 2007, 00:13

Ja nie lubię kierownicy po prawej stronie...zmienianie biegów lewą ręką...wrrrr... no chyba, że automacik jakiś to co innego :PP
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

06 Lip 2007, 11:17

Złej baletnicy....
Kwestia przyzwyczajenia. Ja nie miałem z tym najmniejszego problemu, a wcale nie jestem leworęczny. A automaty są dla leniwców, kobiet i londyńczyków :mrgreen:
DFireCrow

07 Lip 2007, 15:13

Fire Crow napisał(a):Złej baletnicy....
Kwestia przyzwyczajenia. Ja nie miałem z tym najmniejszego problemu, a wcale nie jestem leworęczny. A automaty są dla leniwców, kobiet i londyńczyków :mrgreen:

yyyy kolego ja mam mercedesa z automatem:D aż tak leniwy nie jestem :PP
Kupiłem automata dla bo ciężko dostać E klasę w manualu, a jak jest to dorypana...nie jestem leniwy ;) Tylko wygodny :D
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz