President Jimmy

22 Sty 2010, 19:10

Witam,

Lightbulb president jimmy - Dzisiaj, 18:07
Serwus,

Ostatnio przeglądając wujka garaz znalazłem CB Radio marki President model : Jimmy, wiec od razu padło pytanie czy wujek potrzebuje okazało się na moje szczęście ze nie. Więc na drugi dzień pojechałem do gościa który zakłada CB kupiłem antenkę za 60 zł i poprosiłem o założenie. Za zestrojenie anteny i radyjka zapłaciłem 12zł. Ale nie wy tym problem człowiek który to zestrajał stwierdził ich to radio pracuje w połówkach nie mam pojęcia co to znaczy.. i mój odbiór i wysyłka jest bardzo słaby co okazało się na trasie fakt faktem coś tam słyszę ale straszny szum panuje, odbiorcy także bardzo słabo mnie odbierają. Pan radyjko podłączył nawet swoja antenę która w sumie działała tak samo jak moja z tym radyjkiem, po czym zaprosił mnie do swojego samochodu i pokazał jak powinno odbierać radio. Teraz pytanie co gość miał namyśli z tymi połówkami i ile takie przestrojenie bo chyba o to chodzi na "całe" może kosztować i kto coś takiego wykonuje.

Pozdrawiam.
Passat B5 90Km.
Cero
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

24 Sty 2010, 21:54

Kolego to wspomniane połówki występują w radyjkach sprowadzanych bodajże z USA, a co do przestrojenia to pewnie nie będzie to opłacalne, ale warto się dowiedzieć.
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

24 Sty 2010, 23:01

Michał napisał(a): połówki występują w radyjkach sprowadzanych bodajże z USA,
dzwoni w kościele nie wiadomo w którym :mrgreen: chodzi o długość fali w jakiej pracuje radio, i rzeczywiście występują takie rzeczy w sprowadzanych (jeżdżonych poza Polską i niektórymi krajami europy) radiach, oddaj do serwisu zajmującego się CB założą ci przełącznik i będziesz miał radio pracujące i w 0 i w 0,5 w zależności jak będziesz chciał, w nowych Preziach taka funkcja jest dostępna w każdym radiu ;) w starszych (lepszych: austraia, francja, filipiny) trzeba przerobić, jeśli radio jest sprawne to WARTO :!:
jakość prezydenta zwłaszcza starego jest o niebo lepsza od tego co się teraz kupuje :!:
sam mam 3 modele i ostatni Harry3 z ASC to już nie ta klasa co stare z filipin ;) ale i tak lepsze niż jakiekolwiek TTi, Omegi czy Alany :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Sty 2010, 21:40

Dzięki bardzo za odpowiedź teraz bynajmniej już wiem o co chodzi. Teraz tylko znajdę kogoś i lecim w 0 :)

POzdrawiam .
Passat B5 90Km.
Cero
Nowicjusz

27 Sty 2010, 16:35

Za przestrojenie zapłacisz ok 20 - 50zł. Myślę, że w dąbrowie Ci przestroją bez problemu masz namiary - Dąbrowa Górnicza ul: Kasprzaka 256 tel. 32-261-10-98 e-mail:
Ostatnio edytowany przez PrezesArtek, 27 Sty 2010, 17:01, edytowano w sumie 1 raz
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2010, 21:09

Na allegro znalazłem pod hutą Katowice jest serwis cena 30 zł czas max 20 minut :) w sobotę się wybieram :)chyba nawet o tym samym piszemy gościu :)
Passat B5 90Km.
Cero
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...

28 Sty 2010, 19:40

Tak dokładnie jest to nie daleko od Huty.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001