President Johnsonn II problem.

23 Mar 2015, 21:49

Witam. Radio działało bez problemu ale do teraz. A mam kłopot że nic nie słysze. Sprawdziłem dzisiaj że mnie na drugim radiu bardzo dobrze słychac ale do mnie nie dociera już nic. Nie wiem czy to może być wina głośnika bo przy uruchamianiu jak i zmianie kanału radio bardzo głośno wydaje pikania.
pilar73
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Ford Smax

24 Mar 2015, 15:25

A instalacje antenową sprawdziłeś? Jak masz dostęp do kogoś z radiem to zamieńcie się antenami na próbę.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

24 Mar 2015, 22:52

tak sprawdzilem.bo mam dwie anteny.mnie slychac u kolegi ale ja nic nie slysze.ale przy uruchamianiu slychac pikanie tak ze chyba glosnik daje rade.ale sprawdzilem tez wejscie jack i nie dzialal dalej glos.
pilar73
Nowicjusz

25 Mar 2015, 11:39

Wyłącz wszystkie dodatkowe opcje typu: wyciszanie szumów – SQUELCH
ASC - automatyczna regulacja blokady szumów i DW - nasłuch na dwóch kanałach. Sprawdź czy wtedy będziesz słyszał.

Jeżeli wcześniej było ok to być może padł głośnik. Czy słyszysz jakieś szumy czy totalna cisza? ten Beep o którym piszesz przy przełączaniu kanałów to chyba nie idzie przez ten głośnik.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Mar 2015, 19:27

zeby wyeliminowac glosnik podpiolem przez jacka z tylu radia i tez bylo cicho.mnie slychac bardzo dobrze u innych.a to beep to raczej nie moze isc przez glosnik bo radio wlacza sie przez przekrecenie pokretla i przy wlaczeniu gdy glos jest na minimum to beep jest bardzo glosny.ktos moze powiedziec jaki moge podlaczyc glosni na ostro do kabelkow aby wyeliminowac na 100% czy jest dobry.
pilar73
Nowicjusz

27 Mar 2015, 17:21

Wyjmij głośnik i podłącz do jakiegoś radia itp. jak będzie grał to coś w samym radiu padło chociaż jak podłączasz dodatkowy głośnik i też nic nie słychać to stawiał bym właśnie na problemy z samym radiem plus jest taki, że ciebie słychać to znak, że końcówka mocy ok.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...

29 Mar 2016, 13:36

wydaje mi się że to wina będzie filtra pośredniego
jezyk403
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gorzów
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0DiD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010