Primera P11 nie jedzie !!

23 Kwi 2009, 18:52

jestem juz zfrustrowany !!! auto mi padlo. Jechalem 80km/h na 4 biegu i auto mi zaczelo tracic moc tzn, obroty sie trzymaly jak dodawalem gazu to dochodzilo do 5 tys ale predkosc spadala az spadla do 0 km/h.
NIE SIE W OGOLE RUSZYC kazdy bieg wchodzi, obroty rosna ale auto ani drgnie :( |

pomozcie prosze!!
Ostatnio edytowany przez dawid551, 24 Kwi 2009, 22:32, edytowano w sumie 1 raz
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
  • 23 Kwi 2009, 19:02

z tego co napisales to wynika ze sprzeglo ci sie skonczylo.
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

24 Kwi 2009, 10:25

PHANTOM pomoz :cry:
    dawid551
    Początkujący

25 Kwi 2009, 00:51

tarcza sprzeglowa zuzyla sie do tego stopnia ze okladziny sie rozpadly na strzepy
    radek15
    Początkujący

25 Kwi 2009, 08:04

Musisz zmienić sprzęgło - tarcze z dociskami.
    Jak masz miejsce i jakieś podstawowe umiejętności to bez problemów w domu to zrobisz.
    stasiowski121

25 Kwi 2009, 09:00

dzieki za odp. jesli to tylko sprzeglo to nie ma problemu :)
    dawid551
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
      W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...
      Lexus RX L to naziemna klasa biznes dla całej rodziny
      Kto pamięta jeszcze, jak lata się samolotem? Piloci z pewnością, ale spójrzmy na sytuację oczami pasażerów. Liczba rejsowych lotów jest w obecnej sytuacji minimalna, a wiele osób tęskni za podróżami, ...

25 Kwi 2009, 09:52

Może i koledzy mają racje z tym sprzęgłem ale skoro tak się tarcze zuzyły to jak biegi ci wchodzą i to wszystkie bez żadnego zgrzytu trybami.
    Napisałeś,że jadąc obroty były były wysokie a prądkość spadła i nie jedzie- ja bym obstawił na przegub na którejś półosi i od tego radze zacząć a później zabrać się za sprzęgło.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

25 Kwi 2009, 12:19

Może być jedna z przyczyn jaką podają koledzy ,czyli albo jedno albo drugie,sprawdż czy pólos się kręci wtedy gdy samochód stoi a jest na biegu ,pamiętaj o tym byś przy sprawdzaniu ty siedział w samochodzie a ktoś patrzył czy się kręci jeśli nie to skrzynia biegów (tarcza ,docisk)
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

27 Kwi 2009, 10:50

podczas jazdy ze stala predkoscia raczej przegub sie nie rozpadnie(chciaz moge sie mylic).mialem taki przypadek ze tarcza sie rozpadla i biegi wchodzily bez wciskania pedalu sprzegla przy odpalonym silniku.wystarczy ze z jednej strony sie okladzina rozpadnie i docisk nie bedzie dotykal do tarczy.
    radek15
    Początkujący

27 Kwi 2009, 17:08

okazalo sie ze sprzeglo kompletne ( tarcza dociska lozysko) ...
    dawid551
    Początkujący