Problem corolla e11 98r po mrozie nie odpala Proszę o pomoc.

25 Sty 2010, 11:47

Mam problem z odpaleniem silnika w mojej toyotce autko stało na polu przy temperaturze -26 stopni. Gdy rano przubowałem odpalić autko 2 razy zapaliło poczym zgasło. Nastepnie padł mi alarm razem z pilotem.. temperatura na zegarze zatrzymała sie na -25 i gdy teraz chce zapalic auto rozrusznik kreci i nie ma zadnej reakcji ze strony silnika.. prosze o jakoś podpowiedż bądż pomoc co mógłbym teraz zrobić.. z góry dziekuje i pozdrawiam
matekk777
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • 25 Sty 2010, 12:02

A z akumulatorem wszystko gra? Bo może jest już na wyczerpaniu i dlatego nie chce odpalić? Jeśli jest starszy niż 3 lata to pomyśl o jego wymianie. Kolejna rzecz to świece - są sprawne? Może tu tkwi problem. Dobrym pomysłem może tez być zakup Prestone Antifreeze/Coolant, odpowiedniego koncentratu płynu do chłodnic, znajomy twierdzi, że to może byc istotne
    Ostatnio edytowany przez lalalila, 26 Sty 2010, 00:22, edytowano w sumie 1 raz
    lalalila
    Nowicjusz

Miejscowość: tu i ówdzie

25 Sty 2010, 12:23

akumulator jest w 100 % sprawny. A co do świec czy mógłby mi pan powiedzieć jak sprawdzić te świece?
    matekk777
    Nowicjusz

Miejscowość: Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Jak bezpiecznie podróżować z psem?
      Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...