Problem po przekładce?

16 Lut 2013, 11:48

Byłem dzisiaj u mechanika ze swoim freelanderem 1.8 1998r z objawami ocierania, tarcia z przodu przy skręcaniu mechanik po usłyszeniu co się dzieje zapytał czy była robiona przekładka gdy odpowiedziałem tak powiedział zdecydowanym głosem wybite 30 min roboty i poszedł mówiąc proszę przyjechać w poniedziałek. Moje pytanie brzmi co wybite? i jakie są przyczyny>
doonn
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 01 2006
Auto: Land Rover Freelander

16 Lut 2013, 22:54

jak 30 min " roboty" to też nie powinieneś zapłacić dużo :roll:
oby to był mechanik samochodowy , a nie zdecydowany znawca przekładek :mrgreen:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lut 2013, 23:42

Co ma przekładka do ocierania? Skoro trze, to zerknij co, tak nakazuje logika. Ślad musi być widoczny. Może źle zamontowali ci nadkole?
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2005

17 Lut 2013, 13:57

sprawdziłem wszystkie możliwości ocierania błotnik, tarcze i nic, ale to nasila się przy skręcie jak w prawo to ocieranie jest po prawej stronie a jak w lewo to po lewej. Nie wiem już co może być !
doonn
Nowicjusz

17 Lut 2013, 17:33

a w jakim stanie masz przeguby napedowe kół?
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2005

17 Lut 2013, 18:30

Przegub raczej by strzelał (pykał), ale sprawdzałem są jeszcze ok
doonn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...
    CityMakers - mobilność miejska w Paryżu
    Grupa Renault nawiązuje współpracę z firmą NUMA, akceleratorem innowacyjnych projektów, aby z firmami AXA, Nissan, RCI Bank and Services i Merostwem Paryża rozpocząć program CityMakers. CityMakers to dziesięciomiesięczny ...