Problem po zakupie auta..

18 Maj 2019, 10:54

Witam panowie. Jakis czas temu kupiłem Seata Leona z 2009r. (Polift). Przy kupnie wiedzialem, ze prawe tylne nadkole było malowane i sprzedający uprzedzał mnie, ze reszta jest w oryginale. Teraz po jakims czasie od zakupu ( miesiąc rowny) pojawilo mi sie ototo takie cos Uwaga! Na słupku po lewej stronie pojazdu :( co z tym moge zrobić i czy to oznacza, ze auto z tej strony tez bylo robione?? Ponadto na podszybiu również zaczal rdzewiec a przy zakupie tego nie bylo.. Sprzedający byl osoba prywatna, jezdzil tym autem 8 miesiecy.. Prosze o pomoc.. Jestem zalamany, kawał kasy za to auto zaplacilem :( :(
Mareckix97
Nowicjusz

Miejscowość: Sulkowice
Prawo jazdy: 06 06 2015
Auto: Leon 1P polift
Silnik: 1.9 TDI 105km BXE
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

18 Maj 2019, 14:15

Mareckix97 napisał(a): sprzedający uprzedzał mnie, ze reszta jest w oryginale

A sprawdzałeś to?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

18 Maj 2019, 14:36

Nie sprawdzalem, nie znam sie na samochodach i wyglądało na oryginał, nie bylo zadnego najmniejszego sladu :( teraz mi takie cos wyszlo po kilku myciach samochodu..
Mareckix97
Nowicjusz

18 Maj 2019, 14:51

Nie Ty pierwszy i ostatni...Mleko się rozlalo i dopiero placz...
Mareckix97 napisał(a):Nie sprawdzalem, nie znam sie na samochodach
Takie podejście mnie nie dziwi bo jak pracowałem i mialem z tym styczność ten problem czesto się pojawiał.
1/Na samochod to pieniądze mialeś/przykladowo 25.000.- .../
2/Oczywiscie to juz były ostatnie grosze i np.100.- na sprawdzenie przez serwis,stację kontroli pojazdów/ja przynajmniej czujnik do lakieru miałem/to juz byl wydatek ponad Twoje mozliwosci.../potrzebny byłby kredyt../... :?: Stosuj taką zasadę:2 godz.myslenia a 5 min.rob...Moze wtedy bedzie to inaczej wyglądało na codzien i mniej kłopotow... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

18 Maj 2019, 15:08

Wiem panowie to byl moj blad ale kurcze co teraz z tym robic? To co odeszlo na tym slupku to jest szpachla? na prawej tylnej cwiartce i po progu tez mi zaczyna go brac ruda..
Blacharz bedzie w stanie temu zaradzic czy sprzedać autko np za pare tys taniej?:/
Mareckix97
Nowicjusz

18 Maj 2019, 15:15

Po 1 nie wierze ze Ci to wyszło przez miesiąc bo widać ze to stary temat
Po 2 teraz juz nic sprzedającemu nie zrobisz
Po 3 to ze bylo cos lakierowane nie oznacza ze bite.

Naprawić co przeoczyłeś i jeździć dalej i nie panikowac
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Rio 1,4 DOHC CVVT o mocy 109 KM
    Pod maską koreańskiego mieszczucha znalazł się silnik benzynowy o pojemności 1,4 litra generujący moc 109 KM. Wyposażony w manualną skrzynię biegów która oferuje sześć przełożeń. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h ...
    Toyota bZ4X - SUV z bateryjnym, elektrycznym napędem
    Samochód bZ4X powstał na nowej platformie eTNGA, przeznaczonej specjalnie dla aut elektrycznych zasilanych bateriami. Jest to pierwszy model z nowej serii samochodów elektrycznych bZ (Beyond Zero). Nowy bZ4X ...

18 Maj 2019, 15:28

Tego na slupku na prawde nie bylo grama sladu podczas kupna, poprostu ostatnio mylem samochod na myjni i odpadl sam z od siebie lakier :(. O nadkolu z prawej strony i progu wiedzialem, bo juz zaczynaly sie wykwity wtedy i z tym mislem robic, a tu taka niespodzianka..:(
Nie sadze ze to taki stary temat, bo poprzedni wlasciciel kupil go od handlarza w 2018 roku, wiec juz chyba moge przypuszczac, w jakim stanie to auto przyjechalo.. Ehh..
Mareckix97
Nowicjusz

18 Maj 2019, 15:39

Ja mam taką radę...nie prowadź samodzielnych śledztw bo nie znasz się na tym i tyle. Jedź do dobrego blacharza ewentualnie ogarniętego mechanika i niech postawią Ci diagnozę. Bo to że coś było robione to nie oznacza że auto już jest do sprzedania.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

18 Maj 2019, 15:54

Tak tez zrobię, podjade do blacharza i zapytam o ew. wycene blacharki. Slupek, podszybie, dwa nadkola i kawalek progu przy laczeniu z nadkolem. Tania to impreza pewnie nie bedzie.. No ale coz.. Czlowiek uczy sie na bledach. Dzieki za zainteresowanie tematem panowie.
Mareckix97
Nowicjusz