02 Sie 2014, 11:17
Witam
Mój problem polega na tym, że moja skoda wydaje mi się jak by za głośno chodziła przy dodawaniu gazu. Objawie się to tym, że jadę jakąś tam prędkością i muszę szybciej zmienić bieg na wyższy bo zaczyna głośniej właśnie jak by buczeć co jest trochę denerwujące...
np. jadąc prędkością już 30 km/h zaczyna głośniej chodzić i muszę zmienić bieg na wyższy, to samo na 4 biegu juz przy 50-60 km/h zaczyna się buczenie więc muszę zmienić bieg na 5. I tutaj gorzej bo jak na 5 biegu rozpędzę się gdzieś do 70-80 km/h to jest to samo i ciężko jest się bardziej rozpędzić bo jest to denerwujące. Myślałem, że jest to wydech, ale mechanik sprawdzał i mówił, że wszystko jest ok a to, że głośno chodzi to może być norma tego auta. A jak go kupowałem to nie pamiętam, że by tak było. Dodam, że kiedyś mi coś stukało. Pojechałem do mechanika i okazało się, że tłumik się poluzował. Mechanik go poprawił i od tamtej pory zaczął głośniej chodzić.
Chciałem nawet sprzedać bo denerwujące już to jest, ale trochę mi szkoda, bo w ostatnich dwóch tygodniach włożyłem w auto ponad 1500 zł.