Problem VW LT35 2,5 TD

25 Sty 2009, 19:13

Witam,
dziś odpaliłem samochód-chodził bez zarzutu. Po ponownym włączeniu silnika samochód pracował tylko na wolnych obrotach. Zapaliła mi się lampka od podgrzewania świec. Od tej pory samochód pracuje tylko na wolnych obrotach i nie reaguje na gaz. Czy ktoś mógłby udzielić mi jakichś pomocnych informacji?? Proszę o odpowiedź.
grzesiek_flox
Nowicjusz

26 Sty 2009, 02:25

grzesiek_flox napisał(a):Od tej pory samochód pracuje tylko na wolnych obrotach

Prawdopodobnie masz usterkę układu zasilania lub silnika (tak ogólnie) i pracuje w trybie awaryjnym. Jednak powinien pozostawić 1/2 mocy dla dojechania do serwisu (komp.) by znaleźć błędy.
ziemek56

26 Sty 2009, 09:07

ok ale samochód ma moc na wolnych obrotach mogę wyredukować do 4
grzesiek_flox
Nowicjusz

27 Sty 2009, 21:40

Witaj!`przyczyn moze byc kilka.podejrzewam ze to potencjometr lub regulator obrotow [gorna czesc pompy wtrys.]ale najlepiej było by podpiac auto pod skaner.
shrek19791016
Początkujący

27 Mar 2010, 22:58

Witam podlacze sie pod temat moj LT 35 ma podobne objawy ponizej 1000 obrotow nie schodzi a nic nie grzebalem i jeszcze taka sprawa nieraz naciskajac pedal gazu gaz nie reaguje nawet podczas jazdy mi sie to juz zdarzylo co to moze byc
koniknowe
Nowicjusz

Miejscowość: nowe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...