Witam,
dziś odpaliłem samochód-chodził bez zarzutu. Po ponownym włączeniu silnika samochód pracował tylko na wolnych obrotach. Zapaliła mi się lampka od podgrzewania świec. Od tej pory samochód pracuje tylko na wolnych obrotach i nie reaguje na gaz. Czy ktoś mógłby udzielić mi jakichś pomocnych informacji?? Proszę o odpowiedź.
grzesiek_flox napisał(a):Od tej pory samochód pracuje tylko na wolnych obrotach
Prawdopodobnie masz usterkę układu zasilania lub silnika (tak ogólnie) i pracuje w trybie awaryjnym. Jednak powinien pozostawić 1/2 mocy dla dojechania do serwisu (komp.) by znaleźć błędy.
Witaj!`przyczyn moze byc kilka.podejrzewam ze to potencjometr lub regulator obrotow [gorna czesc pompy wtrys.]ale najlepiej było by podpiac auto pod skaner.
Witam podlacze sie pod temat moj LT 35 ma podobne objawy ponizej 1000 obrotow nie schodzi a nic nie grzebalem i jeszcze taka sprawa nieraz naciskajac pedal gazu gaz nie reaguje nawet podczas jazdy mi sie to juz zdarzylo co to moze byc
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Zbyt zmęczony, żeby wracać! Przed nami ostatnie dni wakacji i nieuniknione powroty do domów. To, jak będzie przebiegała podróż, zależy w dużej mierze od naszego przygotowania. Powroty z wakacyjnych wyjazdów mogą okazać się problematyczne, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.