Problem w rozpoznaniu modeli

20 Lip 2011, 14:40

Witam Was wszystkich! Jestem nowym użytkownikiem i od razu zgłaszam się z pytaniem.
Interesuje się w miarę motoryzacją - lubię wiedzieć o nowościach itp...

Otóż chciałem spytać jak odróżnić BMW serii 3 od BMW serii 5 gdy go widzę z zewnątrz?
Zawsze miałem z tym problem :(
I modeli z ok 2000-2002 roku tez nie rozpoznaję 3 od 5 :(
Pomóżcie proszę
Ciechanek
Obserwowany

20 Lip 2011, 19:57

Hmmm...
Ja nauczyłem się modeli na pamięć czyli np wiem że e36 to bmw3, a e39 to bmw5 ;)
ProCenttt
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

21 Lip 2011, 10:18

no ale jak widzisz sobie na parkingu to tez musisz rozpoznac ze to jest e36 a to e39 :)
Ciechanek
Obserwowany

05 Sie 2011, 16:25

Jak ma napisane na bagażniku 5.. to znaczy że jest to 5 , a jak ma 3.. to znaczy że jest trójka :D , ale ogólnie to auta różnią sie troche zarówno zewnątrz jak i wewnątrz . Musisz poprostu wydrukować sobie zdjęcia 5 e39 i 3 e46 dobrze sie przyjżeć i zapamiętać różnica . Najlepiej jakbyś na żywo obejrzał oba samochody .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1.5 Hybrid - test spalania
    Jak przystało na miejskie auto, Toyota Yaris Hybrid nowej generacji okazała się najoszczędniejszym z modeli testowanych przez What Car w kategorii ulicznej eksploatacji, osiągając w mieście wynik 2,94 l/100 km. Zastosowany ...
    Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...