Problem z akumulatorem prawie go rozładowałem

06 Lut 2012, 19:40

witam.
rano odpalilem samochod ale zaraz mi zgasl i po kilku probach odpalenia prawie rozladowalem aku. samochod odpalilem z kabli od kolegi, w dzien nie mialem problemow z odpalaniem, pali odrazu, bez zbednego "meczenia" rozrusznika. w czasie jazdy ani razu nie palila sie kontrolka akumulatora czyli wszystko OK. ale postanowilem wyjac aku i podladowac go w domu zeby rano nie bylo powtorki.
podlaczylem prostownik do aku i ... nic sie nie dzieje. wskazowka pradu ladowania stoi na zero, nie mam pojecia czy to wina aku czy prostownika. prostownik jest prosty, bez przyciskow i pokretel. kupilem go 3 lata temu, uzywalem moze dwa razy i dzialal.

skoro samochod odpalal w dzien i nie swiecila sie kontrolka to znaczy ze aku nie jest uszkodzony??
lucaklosik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 04 1983

06 Lut 2012, 21:33

Najpierw sprawdz, jakie jest napięcie na tym akumulatorze oraz sprawdz gęstość elektrolitu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lut 2012, 15:29

Kontrolka w kształcie akumulatora wcale od niego nie jest ona pokazuje tylko czy ładowanie jest czy nie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...