PROBLEM Z AKUMULATOREM...

06 Kwi 2008, 13:53

Witam... Mam pytanie, pół roku temu kupiłem nowy akumulator, wsadziem go do auta w takim stanie naładowania jak po nabyciu, przez te pól roku nie jeździłem tym autem, wiec akumuator maksymalnie się rozładował, czy jest w ogóle sens żebym go jeszcze ładował? czy może jest już do wyżucenia???
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żory-Wrocław... Peugeot 306...

06 Kwi 2008, 15:10

Najprościej będzie sprawdzić. Jak naładujesz, pojedziesz do sklepu 10 km, posiedzisz w sklepie 30 minut, wrócisz to się przekonasz, czy Ci odpali, czy nie 8)

Różnie to bywa. Akumulator, który rozładował się w pełni, to zły akumulator nawet po naładowaniu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2008, 18:12

No zrób tak jak powiedział Dishman ale ja bym kupił nowy a nie ładował bo jest większa pewnośc, że za rogiem ci auto niepadnie;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

06 Kwi 2008, 19:42

Ok... Dzięki wielkie, sprawdze tą opcje, ale skoro tak piszecie to rozejże się też za nowym akumuatorem... Pozdrawiam...
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2008, 20:18

Tylko będzie trochu nie teges, jak pojedziesz i nie dojechawszy jeszcze do sklepu samochód Ci stanie :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

06 Kwi 2008, 22:46

Nie no, jak będzie jechał to mu nie stanie. Gorzej jak wstąpi po drodze do sklepu po bułki i zgasi silnik :lol:
Ale da radę, poprosi kogoś żeby go popchnął 8)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...
    Gruntownie zmodernizowana Skoda Octavia
    Udoskonalona Škoda Octavia opuszcza już centralne zakłady marki w Mlada Boleslav. Dzięki przeprojektowanej przedniej i tylnej części nadwozia oraz najnowocześniejszym rozwiązaniom z zakresu asystentów prowadzenia, ...

23 Kwi 2008, 09:55

Jak narazie naładowałem go i smigam już ponad tydzień :D... Odpala bez najmniejszego problemu :D Zobacze jak się bedzie sprawował dalej :) POZDRO...
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika