PROBLEM Z AKUMULATOREM...

06 Kwi 2008, 13:53

Witam... Mam pytanie, pół roku temu kupiłem nowy akumulator, wsadziem go do auta w takim stanie naładowania jak po nabyciu, przez te pól roku nie jeździłem tym autem, wiec akumuator maksymalnie się rozładował, czy jest w ogóle sens żebym go jeszcze ładował? czy może jest już do wyżucenia???
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żory-Wrocław... Peugeot 306...

06 Kwi 2008, 15:10

Najprościej będzie sprawdzić. Jak naładujesz, pojedziesz do sklepu 10 km, posiedzisz w sklepie 30 minut, wrócisz to się przekonasz, czy Ci odpali, czy nie 8)

Różnie to bywa. Akumulator, który rozładował się w pełni, to zły akumulator nawet po naładowaniu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2008, 18:12

No zrób tak jak powiedział Dishman ale ja bym kupił nowy a nie ładował bo jest większa pewnośc, że za rogiem ci auto niepadnie;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

06 Kwi 2008, 19:42

Ok... Dzięki wielkie, sprawdze tą opcje, ale skoro tak piszecie to rozejże się też za nowym akumuatorem... Pozdrawiam...
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2008, 20:18

Tylko będzie trochu nie teges, jak pojedziesz i nie dojechawszy jeszcze do sklepu samochód Ci stanie :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

06 Kwi 2008, 22:46

Nie no, jak będzie jechał to mu nie stanie. Gorzej jak wstąpi po drodze do sklepu po bułki i zgasi silnik :lol:
Ale da radę, poprosi kogoś żeby go popchnął 8)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 1 tii 2007
    Studium stylistyczne skupione wyłącznie na wyścigach motorowych. Samochód zbudowany w oparciu o BMW serii 1 Coupé wpisuje się w tradycję tworzenia kompaktowych, lekkich i sportowych aut coupé produkcji ...
    Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...

23 Kwi 2008, 09:55

Jak narazie naładowałem go i smigam już ponad tydzień :D... Odpala bez najmniejszego problemu :D Zobacze jak się bedzie sprawował dalej :) POZDRO...
darloss
Nowicjusz
Awatar użytkownika