Problem z Alufelgą

02 Lip 2018, 18:10

witam panowie mam do was takie nietypowe pytanie jak widac na zdjeciu ponizej ktos brał sie za "renowacje" felgi samemu i czy da rade coś z tym zrobić bez malowania całej felgi ? z góry dzięki za odpowiedz ;)
bmwadam
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

02 Lip 2018, 18:38

Witać że rant jest dosyć mocno porysowany, pewnie od przycierki o jakiś krawężnik. Czy da się to zrobić bez malowania całej felgi pewnie tak ale nie tak żeby nie było widać z bliska. Najlepiej oddać jedną felgę do renowacji i będziesz miał spokój.

Tu gdzie ktoś próbował coś robić ewidentnie zdarł cały lakier z felgi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Lip 2018, 18:58

jedyne wyjście kupić srebrny spray i psiknąć w miejsca które chcesz, jak nie to lakierowanie całości
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Lip 2018, 22:11

no właściwie chodzi mi o to zeby zamalować jakoś tą "próbę naprawy" a jak juz bede mial czas bedzie trzeba ja oddac do renowacji i dzięki za odpowiedz ! ;)
bmwadam
Nowicjusz

03 Lip 2018, 15:01

bmwadam napisał(a):no właściwie chodzi mi o to zeby zamalować jakoś tą "próbę naprawy"
Jak na razie tylko na tym ci zależy to możesz to zamaskować w ten sposób jaki podał @Kao na jakiś czas na pewno wystarczy i z daleka nie będzie tak się rzucało w oczy.
Cichy77
Forumowicz VIP

03 Lip 2018, 20:10

dobra panowie udało się to jakoś zrobić wielkie dzieki za podpowiedzi :)
bmwadam
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...

03 Lip 2018, 20:27

No i super, szybkim tanim sposobem dało się uratować zdupinę aby nie rzucało się w oczy w daleka :naughty: dobra robota
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Lip 2018, 12:38

bmwadam napisał(a):udało się to jakoś zrobić wielkie dzieki za podpowiedzi
No i wyszło całkiem nieźle przypuszczam że jak by ktoś o tym nie wiedział to na zdjęciu ciężko się dopatrzeć :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP